Flypassagerer drømmer om stoffer, sækkepiber og særlige stewardesser

Hvad ville du bede om, hvis du havde råd til en tur i et privatfly?

Mere benplads og lækker mad - det er ikke altid nok for de kræsne rejsende, der har råd til at flyve med privatfly. (Foto: Flickr/Roderick Eime)
Mere benplads og lækker mad - det er ikke altid nok for de kræsne rejsende, der har råd til at flyve med privatfly. (Foto: Flickr/Roderick Eime)

Mens du sidder på økonomi-klasse, hvor du kan vælge mellem mineralvand eller appelsinjuice, har de passagerer, der flyver i privatfly, helt andre valgmuligheder, når det kommer til service ombord.

Mangemillionærer, kendisser og højtlønnede sportsstjerner er blandt dem, der nemt kan droppe den almindelige flyrejse til fordel for en lidt federe tur på vingerne. Mere benplads, dyre champagner og ægte gourmet-mad er blot noget af det, der følger med på turen i et privatfly.

Se også: Populær ferieø vil indføre turistskat

Forkælede, som de rigmænd – og damer – er, nøjes de dog ikke med det. Og når man nu har muligheden – og pengene – til at bede om alt, hvad man ønsker, ja, hvorfor så ikke gøre det?

En række firmaer, der tilbyder flyrejser i privatfly, har netop afsløret nogle af de mest bizarre og mærkværdige ønsker fra deres passagerer. Og her slår det langt fra til med den ekstra plads og de dyre bobler i glasset.

Højt hurra
Marketingdirektør hos PrivateFly, Carol Cork, kan eksempelvis berette om et par ret usædvanlige forespørgsler.

En kunde, der havde 50-års fødselsdag ville fejres på flyveturen med en lagkage med lys på toppen.

Normalt er det forbudt at tænde åben ild ombord på et fly, så selskabet måtte sende en brandmand med om bord – for en sikkerhedsskyld.

– Heldigvis var det et stort fly med masser af ledig plads, fortæller Carol Cork.

Det er dog ikke den eneste gang, at PrivateFly har sørget for fødselsdagsfejring til en flypassager. Firmaet fløj for nylig en kunde, der fyldte 100 år samme dag som flyvningen.

Kunden ønskede et skotsk fødselsdagstema og forlangte, at sæderne skulle iklædes skotskternet stof, at der skulle serveres lokal skotsk mad, og at en sækkepibespiller skulle med ombord.

Ferie - 25. mar. 2016 - kl. 11:25 Fascinerende billeder: Flypassagerer filmer uvejr fra oven

Vild romantik
En anden passager havde også fest i tankerne. Hans ønske var bl.a. kvindelige prostituerede og et udvalg af stoffer. Det blev dog afvist af flyselskabet.

Mere romantisk var det, da Richard Thompson fra privatfly-firmaet, the Americas, hjalp en kunde med et frieri under en flyvetur over New York.

Turen var arrangeret udelukkende for det forlovede par og deres forældre, og flyet skulle blot kredse over storbyen.

Frieriet blev ifølge Richard Thompson godt modtaget – den kommende brud sagde ja, og de fejrede det med champagne og kage, mens de nød udsigten.

Det ser noget mere hyggeligt ud i et privatfly, end i sardindåsen på økonomi-klasse. (Foto:Flickr/Roderick Eime)
Det ser noget mere hyggeligt ud i et privatfly, end i sardindåsen på økonomi-klasse. (Foto:Flickr/Roderick Eime)

Fra sød romantik til mærkelige behov. Et andet firma, der arrangerer privatfly-rejser havde engang fået en forespørgsel på en volleybold af mærket 'Wilson', med et rødt håndaftryk på, som bolden fra filmen 'Cast Away' – sammen med en udstoppet abe. Det må have været en mærkværdig flyvetur.

Kan man flyve en papegøje?
Apropos dyr. Er der noget, der passer godt sammen, så er det privat fly og kæledyr – i hvert fald ifølge kæledyrenes ejere.

Det er ikke usædvanligt, at firmaer bliver bedt om at tage sig mere end almindelig godt af hunde, katte – og papegøjer.

– Vi har haft nogle ret usædvanlige dyreflyvninger. For eksempel at flyve en højt elsket familiehund alene fra London til Madrid, hvor ejeren ventede på den. Vi har også fløjet en papegøje fra Manchester til London, fortæller Carol Cork, marketingsdirektør i PrivateFly.

Hvad dyrene synes om den ekstra benplads og servicen om bord, melder historien ikke noget om. Men mon ikke de har været pænt ligeglade med både stewardessernes udseende og færdigheder – modsat mange af de tobenede rejsende.

Ret ofte får selskaberne nemlig ønsker, der drejer sig om netop dette. Stewardesser, der skal kunne tale fransk eller japansk og have bestemte uniformer på.

En passager forlangte eksempelvis at blive serviceret af en kvindelig stewardesse, der talte spansk og havde en baggrund som danser.

Noget tyder på, at man får sig nogle mærkværdige præferencer, når man har penge nok til en flyvning i et privat fly.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere