Flyselskab har fået nok! Slut med bæ og bid på flyet

Rejsende har udnyttet Delta Airlines' støttedyr-politik til at tage alt fra heste, slanger og kænguruer med om bord på flyet. Nu har det amerikanske flyselskab fået nok

Det amerikanske flyselskabe Delta Airlines strammer fra 1. marts reglerne, så deres passagerer ikke længere kan medbringe deres kæle-hest eller kæle-kænguru. Foto: Paul Sancya/AP
Det amerikanske flyselskabe Delta Airlines strammer fra 1. marts reglerne, så deres passagerer ikke længere kan medbringe deres kæle-hest eller kæle-kænguru. Foto: Paul Sancya/AP
Følg Ferie

Fra 1. marts bliver det sværere at få sit kæledyr med om bord på flyet, når man skal flyve med det amerikanske flyselskab Delta Airlines.

Efter en lang række uheldige hændelser, der blandt andet inkluderer afføring, bid og almen frygt, strammer selskabet nemlig reglerne for det, som i amerikaneres folkemunde hedder 'emotional support animals', hvilket er dyr, som rejsende må medbringe på flyet for følelsesmæssig støtte.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Det er på nuværende tidspunkt gratis at medbringe et støttedyr om bord på flyet, hvorimod man skal betale omkring 100 dollars (600 kroner) ekstra, hvis man vil have sit kæledyr med, og i disse tilfælde skal dyret enten placeres under sædet eller tjekkes ind og placeres i lastrummet.

Fly fyldt med norske blikkenslagere måtte vende om: Toilettet gik i stykker

Heste, edderkopper og høner
Årsagen til stramningen omkring støttedyr er, at rejsende - ifølge flyselskabet – i stigende grad misbruger den 50 år gamle lov, der oprindeligt var ment som støtte til krigsveteraner med posttraumatisk stress-syndrom, som havde brug for støtte fra specielt trænede hunde og katte.

Loven blev dog aldrig specificeret således, at der var grænser for, hvilke dyr der kan bruges som følelsesmæssig støtte, og det har flere og flere passagerer altså udnyttet til at få alt fra kænguruer, høner, slanger, edderkopper og sågar små heste med om bord.

Ifølge New York Times er antallet af 'støttedyr' på Delta Airlines-fly steget med 150 procent siden 2015, og i 2016 fløj flyselskabet med mere end 250.000 'støttedyr', hvoraf kun totredjedel af dem var hunde og katte.

Kæmpe koks: Journalist finder top-hemmelige dokumenter på fly

Afføring på sæderne
Ifølge flyselskabet har det haft store konsekvenser, at reglerne om støttedyr ikke har været stramme nok. De har blandt andet haft passagerer, som er blevet bidt, sæder, som har været overfyldt med afføring samt pladsmangel:

- Det kan være lidt svært at få plads til knæene, når passageren i nabosædet bogstaveligt talt har medbragt en lille hest, siger talsmand Ashton Marrow til den amerikanske avis.

Hvis man efter 1. marts gerne vil have sit støttedyr med på Delta Airlines' fly, skal man fremover kunne dokumentere dyrets helbred og vaccinationer mindst 48 timer før afrejse. Derudover skal man skrive under på, at dyret kan formå at opføre sig ordentligt på flyet. 'Eksotiske' og 'farlige' dyr vil fremover være forbudt at tage med.

Eric Lipp for dyreorganisationen 'Open Doors Organization' udtaler til New York Times, at Delta Airlines' nye politik er ærgerlig:

- Folk har misbrugt det enorme privilegium og ødelagt synet på støttedyr. Nu bliver det endnu mere besværligt for de folk, der skal rejse, og som har brug for deres støttedyr.

Turister flokkes til: Død pukkelhval skyllet op på stranden

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.