Annonce:
Annonce:

Flyselskab i modvind: Hund fundet død i lastrum

Flyselskabet ved ikke, hvorfor den otte år gamle familie-hund døde

Michael Dekkegrazie virker ikke overbevist over medfølelsen fra flyselskabet, som, han mener, har forsøgt at skjule detaljer om episoden (Video: Michael Dellagrazie / WXYZ)
Annonce:
Følg Ferie

Det er måske ikke verdens bedste idé at flyve med amerikanske fly, hvis du rejser med dit kæledyr. I hvert fald har to amerikanske flyselskaber spillet hovedrollerne i to sande dyre-dramaer i løbet af de seneste blot tre måneder.

Første drama udspillede sig tilbage i marts måned, hvor selskabet US Airlines trak overskrifter verden over, fordi de ved en fejl udleverede den forkerte hund til en familie efter en flyvning fra Oregon til Kansas.

I stedet for deres schæferhund ved navn Irgo, fik familien udleveret en grand danois, da deres egen hund fejlagtigt var blevet fløjet til Japan. Begge hunde endte dog til sidst hos deres rette ejere.

Men hvor det første drama endte lykkeligt, kan man desværre ikke sige det samme denne gang, hvor flyselskabet Delta Airlines er skurken.

Annonce:

Det amerikanske flyselskab skulle i onsdags flyve den otte år gamle hund Alejandro af racen pomeranian og dens ejere til Newark fra Phoenix, og hunden blev derfor placeret i sit rejsebur i flyets lastrum.

Under en mellemlanding i Detroit havde hunden det angiveligt helt fint, men to timer senere, blev den fundet død af flyselskabet, som ikke kan svare på, hvad dødsårsagen er.

Det skriver CNN.

- Vi ved, at kæledyr er en vigtig del af familien, og vi samarbejder nu med familien for at finde ud af, hvad der er sket, siger en talsmand fra flyselskabet til det amerikanske medie.

Flyselskab i modvind: Tilbyder hundeejer kilo-afregning for dødt kæledyr

Som at miste et familiemedlem
Hundens ejere, Michael Dekkegrazie og hans kæreste, er ifølge deres advokat yderst ulykkelige over tabet:

- Familien er meget kede af det. Det er stort set som om, de har mistet et familiemedlem. Det er faktisk en kæmpe underdrivelse at sige, at de er kede af det, siger advokaten ved navn Evan Oshan.

I en skriftlig udtalelse siger flyselskabet, at de vil gøre deres bedste for at sikre, at den slags tragiske hændelser ikke sker igen:

Annonce:

- Vi ved, at kæledyr er vigtige medlemmer af familien, og vi er opmærksomme på dyrenes velbefindende, når vi transporterer dem. Vi vil derfor finde ud af, hvorfor dette er sket og sikre os, at det ikke sker igen.

Michael Dekkegrazie virker dog ikke synderligt overbevist over medfølelsen fra flyselskabet, som, han mener, har forsøgt at skjule detaljer om episoden.

Han fortæller til ABC News, at der var flere ting, der fik ham til hæve øjenbrynene, da Delta Airlines udleverede hans døde hund i en affaldspose.

- Jeg ville være sikker på, at det blev gjort ordentligt, så jeg var meget forsigtig, da jeg åbnede affaldsposen, hvor jeg så noget, jeg blev yderst chokeret over: Et tæppe fyldt med blod, siger Michael Dekkegrazie og fortæller samtidig, at alle hundens ejendele var våde.

- Den eneste forklaring, jeg kan finde på, er, at tingene var blevet vasket. At de (Delta Airlines, red.) har forsøgt at skjule noget. Det føltes bare ikke rigtigt.

Rasende kvinde smidt af flyet: Nægtede at sidde ved siden af baby

Annonce:

Heste og kænguruer om bord på flyet
Netop Delta Airlines gjorde det i år sværere for passagerer at tage deres kæledyr med om bord på flyene, og derfor bliver rejsendes kæledyr i højere grad placeret i lastrummet på flyene.

Det var angiveligt fordi, at rejsende tidligere har udnyttet Delta Airlines' støttedyr-politik til at tage alt fra heste, slanger og kænguruer med om bord på flyene, at flyselskabet fik nok og fra 1. marts strammede reglerne for det, som i amerikaneres folkemunde hedder 'emotional support animals', hvilket er dyr, som rejsende må medbringe på flyet for følelsesmæssig støtte.

Ifølge flyselskabet har det haft store konsekvenser, at reglerne om støttedyr ikke har været stramme nok. De har blandt andet haft tilfælde med passagerer, som er blevet bidt, sæder, som har været overfyldt med afføring samt pladsmangel.

- Det kan være lidt svært at få plads til knæene, når passageren i nabosædet bogstaveligt talt har medbragt en lille hest, sagde flyselskabet talsmand, Ashton Marrow, til den amerikanske avis New York Times i februar.

Flyselskab har fået nok! Slut med bæ og bid på flyet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: