Flyselskab i strid modvind: Efterlod 67-årig kvinde i sin kørestol natten over

Den 67-årige kvinde måtte blandt andet få hjælp af en tilfældig rejsende, da hun skulle på toilettet, fordi flyselskabet efterlod hende alene i lufthavnen, da hendes flyafgang blev aflyst

Den 67-åriges familie undrede sig, da den ældre kvinde ikke dukkede op i lufthavnen i sin hjemby. Foto: Colourbox
Den 67-åriges familie undrede sig, da den ældre kvinde ikke dukkede op i lufthavnen i sin hjemby. Foto: Colourbox

Det amerikanske flyselskab American Airlines er i øjeblikket i gang med at forsøge at flyve udenom en sand shitstorm, da det er kommet frem, at de valgte at efterlade en ældre kvinde i sin kørestol natten over, da kvindens fly blev aflyst.

Det skriver CBS Chicago.

Dem 67-årige kvinde ved navn Olimpia Warsaw fra Detroit i den amerikanske delstat Michigan havde været en tur til Illinois for at deltage i en slægtnings begravelse.

Da Olimpia Warsaw lider af både Parkinson og diabetes sidder hun i kørestol og derfor måtte hendes søn, Claude Coltea, følge hende hele vejen til gaten, da hun skulle flyve hjem til Detroit.

- Jeg gik med min mor hele vejen op til gaten, hvor flyselskabets medarbejder bekræftede, at flyet ville flyve til tiden, og at alt var okay. Hun sagde: 'Jep, det er fint, og vi skal nok tage os godt af din mor', fortæller sønnen til CBS Chicago.

Men det viste altså, at alt bestemt ikke var okay, for flyet blev efterfølgende forsinket og siden hen aflyst, hvorefter flyselskabet tilbød den 67-årige et hotelværelse, hvor hun kunne overnatte til næste dag.

Se også: Stephen smidt af fly fordi han sov

Dukkede aldrig op i Detroit
Problemet var bare, at Olimpia Warsaw ikke kunne transportere sig selv hen til hotellet i sin kørestol, mens at flyselskabet afviste at hjælpe.

Og da den 67-årige grundet sin Parkinsonsygdom har svært ved at kommunikere, kunne hun ikke selv finde ud af at bestille transport, og derfor blev hun blot efterladt alene i lufthavnen, da den pågældende ansatte, der skulle passe på hende, fik fri.

Da Olimpia Warsaw ikke dukkede op i Detroit som planlagt, begyndte hendes familie derfor at blive godt og grundigt urolige og derfor ringede de til American Airlines, hvorefter sikkerhedspersonale i lufthavnen fandt hende siddende i sin kørestol alene.

- Hun blev rent faktisk nødt til at spørge en tilfældig rejsende om hjælp til at komme på toilettet, da medarbejderen, der skulle passe på hende, var taget hjem natten over, siger en af kvindens familiemedlemmer ved navn Julian Coltea og påpeger, at familien er rystet over hændelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Flyselskab beklager
Fox News har været i kontakt med flyselskabet, som fortæller, at de har igangsat en undersøgelse for at komme til bunds i sagen.

- Vi er meget berørte over dette og har igangsat en undersøgelse med vores hold i Chicago samt med den udbyder, der sørger for kørestole-services i Chicago O'Hare, siger en talsmand fra American Airlines til det amerikanske medie og fortsætter:

- Vi har snakket med familien flere gange, og vi har mødtes med dem i både Chicago og i Detroit. Derudover har vi allerede tilbagebetalt prisen på flybilletten.

Flyselskabet bekræfter desuden, at de tilbød kvinden en overnatning på et hotel, da hendes fly blev aflyst, og de undersøger nu, hvorfor inden transporterede hende derhen.

Se også: Flyselskab får hug: Bandt syg kvinde fast i kørestol

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen