Flyselskab indsætter VIP-fly med særlig coronaklasse

Air Canada har besluttet at bruge sine eksklusive Jetz-fly til almindelige ruteflyvning

Normalt er Jetz-flyene forbeholdt musikere og sportsklubber, der chatrer dem i forbindelse med turéer eller sportsturneringer. Arkivfoto: Air Canada
Normalt er Jetz-flyene forbeholdt musikere og sportsklubber, der chatrer dem i forbindelse med turéer eller sportsturneringer. Arkivfoto: Air Canada

Bløde og brede lænestole og rigeligt med benplads er en luksus, som er de færreste flyrejsende forundt.

Coronakrisen har dog fået flyselskabet Air Canada til at tænke i nye baner og indsætte sine eksklusive Jetz-fly, der normalt er forbeholdt sportsudøvere og musikere, på almindelige ruteflyvninger.

Det skriver Lonely Planet.

Siden 1. juni har flyselskabets passagerer kunne vælge den såkaldte 'Covid klasse' på indenrigsrejser mellem Toronto og Montréal samt Toronto og Ottawa.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Skynd dig: Sommerhusene er snart væk

Klassen åbner for en rejse med et af Jetz-flyene, der ifølge mediet er ombyggede Airbus A319-fly, hvor antallet af sæder er reduceret fra 120 til 58. Det har også givet større mulighed for social distance, da der her er 124 centimeter mellem sæderne i stedet for de almindelig 94.

Opgraderingen er dog ikke helt gratis. Lonely Planet skriver, at coronaklassen koster nogenlunde det samme som en almindelig premium økonomiklasse.

Passagerer, der vælger at flyve på den særlige klasse skal også stadig leve op til de samme krav som andre passagerer.

Det indebærer ifølge mediet, at man skal have tjekket sin temperatur før boarding og skal bære ansigtsmaske under hele rejsen.

Mountainbikere i modvind: Cykler på rævegrav