Flyselskab siger stop: Slut med rullekufferter og rygsække på flyet

Ryanair vil have flere passagerer til at checke bagage ind

Nu skal du tjekke rullekufferten eller rygsækken ind, hvis du vil flyve med dette flyselskab. Foto: /ritzau/Miriam Dalsgaard
Nu skal du tjekke rullekufferten eller rygsækken ind, hvis du vil flyve med dette flyselskab. Foto: /ritzau/Miriam Dalsgaard

For mange afgange er blevet forsinket, og der er desuden ikke plads til de store kufferter og tasker.

Sådan lyder meldingen fra lavprisflyselskabet Ryanair, der i en pressemeddelse udmelder, at de ændrer reglerne for håndbagage.

Fremover bliver det ikke tilladt, som mange passagerer har gjort indtil nu, at tage en kuffert eller en rygsæk med som håndbagage for at spare penge ved ikke at skulle checke bagage ind.

Tiltagene gælder dog ikke for passagerer, som har prioriteret boarding, men konkret vil det betyde, at hvis du i fremtiden rejser med Ryanair uden prioriteret boarding, må du nøjes med at tage det, der svarer til en computertaske eller håndtaske med ombord på flyet. Resten - inklusive små rullekufferter og rygsække - bliver placeret i flyets opbevaring ved gaten, men uden at du skal betale for det.

(Artiklen fortsætter under tweetet)

Se også: Overhalet! Denne nordiske lufthavn vokser hurtigere end København

Flere tjekker bagagen ind
Samtidig med, at Ryanair altså siger stop for store tasker ombord på flyet som håndbagage, gør de det både billigere og bedre at checke bagage ind.

Således koster det fremover 25 pund i stedet for 35 pund at checke bagage ind, mens man også må have 20 kilo med i stedet for 15 kg i sin indtjekkede kuffert.

- Vi tror, at muligheden for større bagage og lavere priser vil få flere passagerer til at overveje at checke deres bagage ind, så antallet af personer med to stykker håndbagage bliver mindre, da det medfører forsinkelser, hver gang bagage skal omrokeres, lyder det fra, Kenny Jacobs, marketingchef i Ryanair, i pressemeddelsen.

De nye regler er gældende for alle reservationer før og efter 1. november.

Se også: For første gang fra København: Flyv direkte til verdensberømt metropol

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen