Flyselskab skrotter planer for verdens længste flyrute

Qantas har skrinlagt sine planer om en rute fra London til Sydney, der ville være blevet verdens længste.

Det ville have taget 19 timer at flyve den 17.800 kilometer lange rute mellem London og Sydney, som Qantas planlagde. Foto: PR
Det ville have taget 19 timer at flyve den 17.800 kilometer lange rute mellem London og Sydney, som Qantas planlagde. Foto: PR

Flyselskabet Qantas har længe arbejdet på at virkeliggøre en skør tanke: I 2023 ville selskabet gøre det muligt at stige på et fly i London, England og først stige af igen 19 timer og 17.800 kilometer senere i Sydney, Australien.

Det ville være blevet verdens længste kommercielle ruteflyvning. Og i løbet af disse uger skulle Qantas tage endelig stilling til, om man ville satse på projektet døbt 'Project Sunrise'. Men så kom coronakrisen.

Som alle andre flyselskaber er Qantas blevet hårdt ramt af epidemien. I øjeblikket har man parkeret mere end 150 fly, og det australske selskab har derfor valgt at skrinlægge projektet.

Det skriver CNN.

– Der er et stort potentiale i 'Project Sunrise', men set i lyset af den store effekt, som covid-19 har på verdens rejseaktivitet, er tiden ikke rigtig, siger Qantas' adm. direktør Alan Joyce ifølge CNN i en pressemeddelelse.

Lufthavn tester nye kabiner: Kan desinficere hele kroppen

Ville også flyve New York-Sydney
Selv om der stadig er et godt stykke tid til deadlinen i 2023, var Qantas nået forholdsvis langt i forberedelser til at søsætte 'Project Sunset'.

Tilbage i november havde man for første gang fløjet ruten London-Sydney og ifølge CNN brudt to verdensrekorder undervejs – både distancen og flyvetiden slog rekord. Selskabet havde også tilføjet langdistanceruten New York-Sydney til projektet og valgt fly til opgaven.

Qantas planlagde angiveligt at købe 12 eksemplarer af Airbus' A350-model

– Vi taler naturligvis med Airbus om deres A350-model. Men mens vi er i en genopretningsfase under covid-19, er det ikke passende for os at lægge en ordre på så stort et antal fly med de udgifter, det ville medføre, siger Alan Joyce i pressemeddelelsen og tilføjer ifølge CNN, at han stadig anser projektet som en mulighed på længere sigt.

Belgisk borgmester vil bekæmpe trængsel på stranden med strandpas