Flyselskab tester alle passagerer for covid-19 før afgang

Passagererne på et fly fra Dubai til Tunesien måtte onsdag gennemgå en test inden afgang

Flyselskabet Emirates har indgået et samarbejde med sundhedsmyndighederne i Dubai om at teste  passagerer for covid-19. Foto: Emirates
Flyselskabet Emirates har indgået et samarbejde med sundhedsmyndighederne i Dubai om at teste passagerer for covid-19. Foto: Emirates

Næste gang du skal ud at flyve, skal du måske aflevere mere end bagage og pas ved check-in skranken. Det var onsdag tilfældet for passagererne på et fly fra Dubai til Tunesien, der skulle afgive en blodprøve, inden de gik ombord på flyet.

De blev dermed de første passagerer til at blive testet for covid-19 i et nyt samarbejde mellem flyselskabet Emirates og Dubais sundhedsmyndigheder.

Det skriver flyselskabet i en pressemeddelelse.

Blodprøverne blev taget i check-in området i Dubais internationale lufthavn og gav ifølge Emirates passagererne svar på, om de var smittet med covid-19, indenfor 10 minutter.

Historien melder dog ikke noget om, hvorvidt nogle af de rejsende blev testet positiv.

Her sidder en person i London og styrer en lokal rundt på Færøerne. Foto: Visit Faroe Islands Ferie Nu kan du styre en lokal færing fra din sofa

Vil teste mange flere
Emirates' direktør Adel Al Redha fortæller i pressemeddelelsen, at onsdagens test kun var begyndelsen. Selskabet arbejder på at udvide kapaciteten, så mange flere kan få lavet en test.

Målet er, at alle rejsende til lande, der kræver bevis for, at man er testet negativ for covid-19, kan få testen lavet før afgang.

Uanset hvor de skal rejse hen, er det dog obligatorisk at bære mundbind både i Dubais internationale lufthavn og i Emirates fly, skriver selskabet. Emirates har også ændret proceduren omkring boarding, så passagererne har større mulighed for at holde afstand til hinanden.

Og når de rejsende endelig ud i flyet, er tingene heller ikke, som de plejer. Læsematerialet er fjernet, og maden pakket på en ny måde, der ifølge selskabet skal minimere kontakten mellem personale og passager.

Carnival Corporation er verdens største krydstogtselskab og ejer blandt andet Diamond Princess, der var det første skib til at blive hårdt ramt af coronaepidemien. Arkivfoto: Kim Kyung-Hoon/Ritzau Scanpix Ferie Saudi-Arabien investerer massivt i krydstogtskibe