Flyselskab vil firedoble antallet af sorte kvinder i cockpittet

Der er under 150 afroamerikanske kvindelige piloter i USA. Det vil flyselskab nu gøre noget ved

Der er meget få afroamerikanske kvindelige piloter. Foto: Shutterstock
Der er meget få afroamerikanske kvindelige piloter. Foto: Shutterstock

Alaska Airlines og Horizon Air har erklæret, at de vil firedoble antallet af kvindelige, afroamerikanske piloter.

Under Black History Month sætter man i USA fokus på den afroamerikanske befolknings historie, oplevelser og fremgang i landet.

Det skriver Travel and Leisure.

Der er nemlig under 150 afroamerikanske kvinder i førersæderne i cockpittet i det amerikanske land - og det gælder både kommercielle og militære fly samt flyinstruktører.

Flyselskaberne vil gøre det over de næste seks år.

Khalid Sadaqat blev kun 26 år. Søndag må familien gå den tunge gang, når piloteleven stedes til hvile i Brøndby. Foto: Privat 112 Dansk pilotelev dræbt i flystyrt: Kommer hjem i dag

Underskrevet løfte
Alaska Airlines underskrev under tema-måneden et løfte, hvor de binder sig til denne udtalelse. De meddelte blandt andet, at det var for 'at vise vejen og inspirere flere unge kvinder til at komme derhen'.

Formår Alaska Airlines og Horizon Air at firedoble antallet af kvindelige sorte piloter, så skal de hyre tolv mere. I øjeblikket har de nemlig kun fire ansat tilsammen.

- Vi har brug for at få flere støttemekanismer på plads, så farvede unge piger ser luftfart som en levedygtig karrierevej, udtaler Tara Wright, der er en af de fire kvindelige piloter.

Alaska Airlines var i nyhederne verden over sidste år, da både kaptajn og styrmand i cockpittet var to afroamerikanske kvindelige piloter for første gang nogensinde.

- Når vi skaber et rummeligt miljø, der anerkender, respekterer og synligt afspejler alle mennesker, gør det os stærkere, udtaler Andy Schneider, der er vicedirektør for Alaska Airlines.

112 Nedlagt af maskeret politi: Ville kapre passagerfly

71 kommentarer
Vis kommentarer