Flyselskab vil fyre over 1000

Det belgiske flyselskab Brussels Airlines har besluttet at fyre hver fjerde medarbejder

Brussels Airlines måtte parkere samtlige fly, da coronakrisen ramte. Arkivfoto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Brussels Airlines måtte parkere samtlige fly, da coronakrisen ramte. Arkivfoto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

25 procent af de 4200 medarbejdere i Belgiens nationale flyselskab står til at modtage en fyreseddel.

Det står klart, efter Brussels Airlines har præsenteret en spareplan, der skal få selskabet gennem coronakrisen. Foruden at skære i antallet af medarbejdere vil flyselskabet sælge 30 procent af sine fly og nedlægge ruter.

Det skriver Check-in.dk.

Ifølge mediet var de belgiske myndigheder og fagforeninger ikke blevet orienteret om den omfattende spareplan, før den blev præsenteret tirsdag.

Lufthansa, der ejer det belgiske flyselskab, har tidligere forhandlet med den belgiske regering om en større hjælpepakke, men parterne har angiveligt ikke kunnet blive enige om betingelserne.

Feriecenter må åbne uden våd hovedattraktion: 'En mavepuster'

Check-in.dk skriver, at flyselskabets 48 fly lettede i alt 250 gange om dagen, da alt var fryd og gammen før coronakrisen. Selskabet fløj rejsende til 65 destinationer i Europa og havde derudover tre ruter til Israel og USA på programmet.

Sådan bliver det ikke igen lige foreløbig. Flyselskabet måtte parkere samtlige fly, da coronaepidemien satte en dæmper på flytrafikken i Europa, og når krisen løjer af, vil Brussels Airlines kun have 34 fly tilbage.

Samtidig nedlægger man ifølge mediet ni europæiske ruter og to langdistanceruter. Historien melder dog ikke noget om, hvilke ruter der skæres væk.

Skisportssted vil gemme sne til efteråret