Flyselskab vil sælge tomme sæder

Det kinesiske selskab Air Changan vil sælge tomme sæder til passagerer, der gerne vil holde ekstra afstand

Passagerer, der vil have otte tomme sæder rundt om sig på indenrigsflyvninger fra Xi'an, kan nu købe sig til det. Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP
Passagerer, der vil have otte tomme sæder rundt om sig på indenrigsflyvninger fra Xi'an, kan nu købe sig til det. Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP
Følg Ferie

Afstand er en mangelvare på de billige rækker i mange moderne rutefly, og det har stillet såvel passagerer som flyselskaber i en penibel situation under coronakrisen. For hvordan sikrer man, at passagerne har den fornødne afstand til hinanden, uden at slå bunden ud af flyselskabernes økonomi?

Det dilemma har kinesiske Air Changan nu fundet en alternativ løsning på. I stedet for kun at inddrage midtersædet, som flere andre flyselskaber overvejer, så vil Air Changan sælge tomme sæder til passagererne.

Det skriver Forbes.

Nu kan du se, om din Airbnb-lejlighed er stemplet som coronasikker

28 dollars per sæde
Ifølge mediet får passagerer på indenrigsflyvninger fra den kinesiske millionby Xi'an mulighed for at købe op til otte tomme sæder rundt om egen plads, så både rækken bagved og foran kan stå tom på turen.

For hvert sæde, man ønsker at holde frit, skal man betale 28 dollars. Og vil man have alle otte sæder, skal man af med 226 dollars – svarende til ca. 1550 kroner.

Det er dog kun muligt at booke de tomme sæderækker på samme dag, som flyet letter, ligesom der skal være ledige pladser til det.

Man får med andre ord ikke lov til at flytte rundt på sine medpassagerer, og hvis man ikke er hurtig nok, kan man altså stadig ende med at sidde tæt på de andre.

Skisportsdestination blev kendt som corona-centrum: Nu vil de feste mindre

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+