Flyselskaber skærer i håndbagagen

En række flyselskaber har sænket mængden af håndbagage, som passagererne må have med ombord

Hos bl.a. SAS er det i øjeblikket ikke tilladt både at have håndtaske og kuffert med som håndbagage. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hos bl.a. SAS er det i øjeblikket ikke tilladt både at have håndtaske og kuffert med som håndbagage. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mundbind, covid-19 certifikat og måske et opslagsværk over de forskellige retningslinjer, det er nødvendigt at følge i udlandet. Coronaepidemien har stillet nye krav til, hvad flyrejsende skal lægge i kufferten forud for afrejse, men de ekstra pakkenelliker er ikke ensbetydende med mere plads.

Tværtimod. En række flyselskaber har i anledning af krisen skåret ned på mængden af håndbagage, hver enkelt passager må tage med på flyet. Det skriver norske Dagbladet.

Ryanair flyver igen: 34 ruter fra Danmark

Det gælder eksempelvis SAS, der har besluttet at begrænse håndbagagen til ét styk per person i en periode.

- Det betyder, at du ikke længere kan tage en ekstra personlig genstand med ombord, f.eks. en bærbar eller en håndtaske, skriver flyselskabet på sin hjemmeside.

Hovedstad har pludselig fået udsigt til Mount Everest

Skal sikre bedre afstand
SAS anbefaler i samme ombæring, at man placerer håndbagagen under sædet i stedet for at benytte hattehylderne som vanligt.

Håbet er, at man på den måde kan 'gøre boardingprocessen hurtigere og reducere risikoen for situationer, hvor pladsen bliver trang ombord på flyet,' skriver SAS.

Ifølge Dagbladet har Norwegian og Widerøe indført lignende retningslinjer for håndbagagen.

Hos SAS indførte man tiltaget 11. maj, og det er endnu usikkert, hvornår flyselskabet vil ophæve det.

- Det afhænger af flere faktorer - og mange af dem er ude af vores hænder. Et reduceret antal kufferter er bare et af mange midlertidige tiltag, vi har indført, og de bliver løbende taget op til vurdering i denne ekstraordinære situation, siger pressechef i SAS, John Eckhoff, til mediet.

Populært ferieland: Vi er klar til danske turister