Flyselskaber snyder danskerne for kompensation

Selv om rejsende har krav på økonomisk kompensation for forsinkede fly, vælger mange flyselskaber oftest kun at kompensere med mad eller hotelovernatninger

Følg Ferie

I løbet af sommeren har mange danskere taget flyveren mod varmere himmelstrøg, men en del har fået ødelagt turen af forsinkelser.

Hvis flyet er mere end tre timer forsinket har man i henhold til et EU-direktiv ret til en kompensation på op til 600 euro.

Men mange danske rejsende ser slet ikke skyggen af den økonomiske kompensation. Det viser en undersøgelse fra flyservicevirksomheden Gate28.

Under al kritik
Syv ud af ti danskere oplyser, at de kun har modtaget kompensation fra flyselskaberne i form af mad og drikkevarer. Knap hver tredje dansker har modtaget hotelovernatning. Otte procent oplyser, at slet ingen kompensation har modtaget.

- Det er skræmmende, hvor få danskere der ved, hvilke rettigheder man som flypassager har i forhold til at få kompensation, og det er under al kritik, at de rejsende blot spises af med mad, drikkevarer eller hotelovernatninger. Desuden står flypassagererne alene med ansvaret for at søge økonomisk kompensation, uden bistand fra flyselskaberne, på trods af at det oftest er dem, der er skyld i forsinkelserne, siger Willem van der Hooft, grundlægger af Gate28.

Flynummer og dato
Kun 31 procent af danske flypassagerer søger økonomisk kompensation, hvis deres fly er forsinket.

Mere end en tredjedel tøver, fordi de synes, at proceduren er besværlig, og yderligere 31 procent ved slet ikke, hvordan man gør. Det eneste, der kræves, er flynummer og dato for rejse for, at man kan søge erstatning.

- Med økonomisk kompensation har den rejsende mulighed for selv at vælge, hvordan man vil bruge sin kompensation, siger Willem van der Hooft.

Nu kan du købe flybilletten på afbetaling - men pas på!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde