Flyselskaber undersøges: Se Ryanairs skjulte gebyrer

Du kan hurtigt komme til at betale kassen, hvis ikke du er opmærksom på dit flyselskabs skjulte gebyrer

Ryanair har været centrum for negativ omtale flere gange tidligere. Danmark har blandt andet været i clinch med selskabet over deres medarbejdervilkår. (Foto: AP)
Ryanair har været centrum for negativ omtale flere gange tidligere. Danmark har blandt andet været i clinch med selskabet over deres medarbejdervilkår. (Foto: AP)

Det kan være fristende at sætte tænderne i de ekstremt billige flybilletter fra lavprisselskaberne. Men du kan også risikere at blive chokeret over de mange skjulte - og vildt dyre - gebyrer.

De engelske luftfartsmyndigheder har derfor besluttet at undersøge alle de flyselskaber, som sælger flybilletter i England. Det skriver Daily Mail

- Regeringen og CAA (Civil Aviation Authority, red.) vil fortsat understrege over for luftfartselskaberne vigtigheden af at overholde gennemsigtighedskravene, der sikrer, at betingelserne - herunder eventuelle administrationsgebyrer - er gjort klart for passagererne, når de vælger mellem luftfartsselskaberne, udtaler den engelske minister for luftfart, Robert Goodwill.

Det inkluderer de kendte lavprisselskaber som Easyjet og selvfølgelig Ryanair, og især sidstnævnte menes at skulle ryste ekstra i bukserne over undersøgelsen.

Sådan så kaoset ud i lufthavnen i Frankfurt, da medarbejdere hos Lufthansa strejkede i efteråret i 2012. (Foto: AP) Ferie Massestrejke i europæiske lufthavne: Sådan bliver du ramt

1500 kroner for navneændring
Ryanair bryster sig ellers af at være det billigste flyselskab i verden, men hvis nogen undrer sig over, hvordan de så tjener deres penge, så peges der blandt andet på deres mange gebyrer.

De fleste rejsende ved godt, at man skal punge ud for at checke sin kuffert ind hos Ryanair, men noget, der ofte går folks næse forbi, er eksempelvis de 425 kroner (45 pund, red.) det koster at checke sig selv ind i lufthavnen i stedet for på nettet.

Har du lavet en tastefejl, da du bestilte flybilletten kan du også hurtigt blive en fattig mand. Det koster nemlig ikke mindre end cirka 1040 kroner (110 pund, red.) på nettet - og hele 1510 kroner (160 pund, red) hvis du opdager det i lufthavnen eller ringer til Ryanair.

Du 'sparer mest' på de ekstra gebyrer ved at ordne det på nettet, men det er ikke alle tingene, der kan fikses uden at møde personligt op i lufthavnen eller ringe til callcenteret.

Skal være åbenlyst for kunderne
Ryanairs såkaldt 'skjulte gebyrer' kan findes - om end lidt lettere gemt væk - på deres hjemmeside.

Men for Civil Aviation Authority handler undersøgelsen om, at flyselskaberne skal præsentere gebyrerne for basal service som navneændringer, check-in og gen-udstedelser af boarding pass 'åbent og klart' for deres kunder.

Over for Daily Mail afviser en talsmand fra Ryanair, at lavprisselskabet snyder deres kunder gennem skjulte gebyrer.

- Alle Ryanairs afgifter og gebyrer er klart skitseret på Ryanair.com og gennem hele booking-processen.

- Kunderne bliver bedt om at sikre, at de oplysninger, de taster ind under bookingen, er korrekte, før de færdiggøre deres bestilling. Vi har desuden en 24-timers 'henstand', hvor de kan få rettet mindre booking-fejl.

Flypassagerer risikerer at blive snydt på mange måder, når de flyver. Danskernes snydes for mange millioner, da mange ikke er klar over, at de kan få erstatning, når deres fly er forsinket eller bliver aflyst.

26 kommentarer
Vis kommentarer