Annonce:
Annonce:

Flyselskaber vil flyve danskere til spansk solkyst

Flere flyselskaber planlægger at genåbne ruter til Malaga i Spanien, selv om rejsevejledningerne fraråder unødvendige rejser

Både Great Dane Airlines og SAS vil i løbet af sommeren flyve danske turister til Malaga i Spanien. Arkivfoto: PR
Både Great Dane Airlines og SAS vil i løbet af sommeren flyve danske turister til Malaga i Spanien. Arkivfoto: PR
Annonce:
Følg Ferie

Hvis ikke den nært forestående ferie skal tilbringes i et dansk sommerhus, kan den gå til Tyskland, Island eller Norge.

Det slog regeringen fast fredag i sidste uge, samtidig med at den gjorde det klart, at ikke-nødvendige rejser til resten af verden fortsat frarådes.

Meldingen har dog ikke fået flyselskaberne til at bremse den genåbning af ruter, som flere er gået i gang med. SAS har fredag annonceret, at man fra midten af juni vil genåbne 20 ruter, der blandt andet går til Malaga, Mallorca og Athen, mens nordjyske Great Dane Airlines vil flyve fra Aalborg til Malaga fra 5. juli.

Det skriver Berlingske.

Hos sidstnævnte flyselskab har man ifølge mediet taget kontakt til sine kunder for at høre, om de havde lyst at ændre deres booking ovenpå regeringens udmelding. Og det var tilsyneladende ikke tilfældet.

Annonce:

Selskabet har derfor meddelt kunderne, at flyene vil sætte kurs mod den spanske solkyst fra 5. juli. Det er sket under overskriften ”I vil gerne rejse, vi vil gerne flyve”.

Skynd dig: Sommerhusene er snart væk

Branchedirektør: Selskaber må gerne flyve
Berlingske har spurgt adm. direktør i Great Dane Airlines, Thomas Hugo Møller, hvad der ligger til grund for beslutningen om at flyve til Malaga, når Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Spanien frem til 31. august.

- Vi følger de internationale flyveregler, der er fra EU, og tager de forholdsregler, der er omkring dette, ligesom alle andre flyselskaber, siger direktøren til mediet og tilføjer:

- SAS begynder at flyve fra Malaga til København allerede fra 20. juni. Der har vi så valgt først at starte op i juli, når Spanien er klar til at tage imod folk uden restriktioner.

Hos SAS Danmark forklarer fungerende pressechef Sille Beck Hansen, at man med genåbningerne håber at møde en del af den efterspørgsel, der i øjeblikket er på flyrejser.

Annonce:

- Vi starter langsomt og sikkert op med et marginalt sommerprogram, hvor vi ønsker at betjene den efterspørgsel, der er for nødvendige rejser, siger Sille Beck Hansen til Ritzau og fortsætter:

- Det kan være forretningsrejser, men det kan også være skandinaviske borgere, der er ude i Europa og gerne vil hjem - eller udenlandske statsborgere i Skandinavien, der gerne vil hjem, siger hun.

Selv om alle ikke-nødvendige rejser frarådes, har selskaber som SAS og Great Dane Airlines stadig lov til at flyve dertil, påpeger direktør i brancheforeningen Dansk Luftfart, Michael Svane, overfor Berlingske.

Thomas Hugo Møller understreger da også, at Great Dane Airlines ikke trodser rejsevejledningerne ved at flyve.

- Rejsevejledningerne er til vores gæster med hensyn til, hvilke forholdsregler de skal tage, når de rejser, siger han til mediet.

Skulle give plads til flere krydstogtskibe: Nu udskydes ny terminal

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: