Annonce:
Annonce:

Flysikkerhed: Derfor skal du altid tjekke under sædet inden take-off

Der er en helt bestemt årsag til, at du bør tjekke under dit sæde, inden flyet letter

For at være på den sikre side kan det være en god idé at tjekke om din redningsvest er under flysædet, inden flyet letter. Foto: Arkivfoto
For at være på den sikre side kan det være en god idé at tjekke om din redningsvest er under flysædet, inden flyet letter. Foto: Arkivfoto
Annonce:
Følg Ferie

Der er mange ting, du skal huske at gøre, når du skal ud at flyve: Du skal blandt andet slukke mobiltelefonen, når flyet letter og lander. Du skal huske at have selen på, når skiltet lyser. Du skal huske at slå bordet og sædet op på de rigtige tidspunkter.

Ja, listen af alle de ting, stewardesserne remser op, inden flyet letter, er så lang, at mange nok er stoppet med at høre efter halvvejs igennem talestrømmen.

Men måske du alligevel skal huske at høre efter, næste gang du skal ud at flyve, for måske kan det redde dit liv, hvis du rent faktisk slog hørebøfferne ud, når flypersonalet giver de gode råd.

I hvert fald fortæller flyekspert George Hobica til Huffington Post, at folk er begyndt stjæle redningsvestene under flysæderne, og at det derfor er en meget god idé, hvis du husker at tjekke, om din redningsvest er under sædet.

Annonce:

Det skriver Daily Star.

- Folk tager dem (redningsvestene, red.), der er placeret under og imellem sæderne, med som souvenirs. Det er en ulækker handling, der er strafbar, siger han.

Gode råd: Sådan falder du i søvn på flyet

Stewardesserne opdager det ikke
Ifølge George Hobica kan det være yderst farligt at stjæle redningsvestene, fordi stewardesserne ikke opdager det.

Når personalet laver deres tjek af flyet, sker det nemlig oftest først på dagen, og det er ikke altid, at de kan nå at tjekke hvert eneste flysæde ordentligt, fortæller George Hobica og pointerer, at det især er på de store fly, at personalet kan have svært ved at finde ressourcerne til at tjekke alle sæderne grundigt.

Annonce:

Derfor vil det måske være meget smart for dig, hvis du tjekker dit flysæde inden take-off, næste gang du er ude at rejse, så du ikke risikerer først at finde ud af, at du mangler en redningsvest, når uheldet allerede har ramt.

Fire rejsetyper du helt sikkert genkender. Hvilken én er du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: