Flytur med andres uopdragne børn: Sådan stopper du deres spark i sædet

Mens nogle rejsende har gjort alt fra at kaste vand på barnet eller true med mord, så mener ekspert, at der er en langt mere fornuftig måde at få sparkeriet til at stoppe

Hvad skal man gøre, når et fremmed barn sparker på ens flysæde? Foto: Colourbox
Hvad skal man gøre, når et fremmed barn sparker på ens flysæde? Foto: Colourbox

En af de ting, som mange finder mest irriterende på en flyrejse, er, når passageren bagved bliver ved med at hamre knæskallerne op på ens flysæde.

Og når ryggen virkelig bliver overfaldet af knæskaller (eller fødder), skyldes det ofte, at det er et barn, som har svært ved at sidde stille, der sidder bagved.

Selvom tålmodigheden til dels kan være en smule større, når det er et barn, der står bag, så kan det samtidig også gøre problemet en hel del sværere at håndtere, for skal man henvende sig direkte til barnet eller til barnets forældre? Og skal man påpege det undskyldende, eller kan man tillade sig at være kontant og krævende?

Det er umiddelbart svært for mange rejsende at finde den gyldne mellemvej. Det kan man se, når man læser en såkaldt Quora-tråd igennem, hvor brugere debatter netop dette emne og samtidig fortæller, hvordan de tidligere har valgt at løse problemet.

Det skriver Daily Mail.

Se også: 11-årig slap gennem sikkerhedskontrollen uden flybillet

Hældte vand i hovedet på barnet
En bruger ved navn Bill Jones fortæller i tråden om en flyvetur, hvor han sad foran en lille dreng, som blev ved med at sparke op mellem Bill Jones' og hans sidemakkers sæde.

'Jeg blev virkelig irriteret, så til sidst lagde jeg min overarm således, at jeg kunne gribe fat i hans sko, næste gang han sparkede', skriver den rejsende og fortsætter:

'Det virkede med det samme, og jeg holdt hans fod fast i måske fem-ti sekunder, hvilket var lige præcis længe nok til, at hans mor fandt ud af, hvad han lavede'.

En anden bruger tog en noget mere dramatisk metode i brug på et fly fra Asien til Europa, hvor han sad foran et uopdragent barn.

'Drengen bag mig troede, at touch-skærmen bag på mit flysæde var en boksepude, så jeg fik et lille glas vand - med blot en lille smule vand i -, og så ventede jeg på, at han ville hamre hårdt på mit sæde igen, og så kastede jeg indholdet af min kop op og baglæns, før jeg lænede mig tilbage og sagde: Hov, undskyld. Jeg bliver bare så hurtigt forskrækket, når jeg flyver', skriver brugeren ved navn Kev Partridge og påpeger, at drengen ikke slog i sædet igen.

Se også: Fuld bedstefar viste penis på fly til London

'Jeg slår dig ihjel'
En tredje bruger fortæller, at hendes mand derimod valgte den brutale og verbale metode, da et barn blev ved med at sparke i hans flysæde.

'Den lille lorte-unge, der sad bag min mand, sparkede helt vanvittigt på min mands sæde, og dét, der fik ham til at tænde helt af, var, at barnets mor sad lige ved siden af og så, hvad hendes møgunge havde gang i, men ingenting gjorde for at stoppe det', skriver Carmen Blakestad og fortsætter:

'Da moderen rejste sig for at gå på toilettet, så min mand sin chance og vendte sig om og brugte sit ondeste ansigt og sagde: Hvis du sparker i mit sæde igen, så slår jeg dig ihjel'.

'Barnet blev helt stille og hvid i ansigtet og sad stille på resten af flyveturen'.

Flere andre bruger fortæller, at de har brugt mere beskedne løsninger såsom at spørge barnet pænt om at sidde stille eller ligefrem betale andre passagerer for at bytte sæde, mens en enkelt bruger har truet barnet med at slå hans far, hvis drengen ikke stoppede med at sparke i sædet.

Se også: Mentale sammenbrud, tyveri og brandstiftelse: Er det her verdens værste flyansatte?

Det siger eksperten
Daily Mail har spurgt en ekspert om, hvad man skal gøre i den slags situationer, og - ifølge hende - er det bestemt ikke krav, skæld ud eller trusler om vold eller lignende, der skal til.

- Hvis et barn bliver ved med at sparke i sædet, skal du bestemt ikke gøre noget, der kan hidse forælderen op, da det kan gøre situationen værre, siger Elizabeth O'Shea, som står bag hjemmesiden af 'Parent 4 Succes' og fortsætter:

- Det bedste, du kan gøre, er, at gå ned til rækken, hvor barnet sidder, sætte dig på knæ og i en høflig tone sige: 'Hey, ven. Vil du gøre mig en tjeneste og holde benene under sædet? Mange tak'.

- På den måde virker du rar og er ikke uhøflig, og når du siger tak, så er chancen for, at barnet hører efter, større.

Eksperten påpeger desuden, at forældre bør forberede deres børn på, at de skal sidde ordentligt, inden de stiger om bord på flyet.

- De bør snakke med dem om, hvilken slags opførsel der er acceptabel på flyet såsom at snakke i et roligt toneleje og at holde fødderne på gulvet eller under sædet.

Har du oplevet en flyvetur, hvor du blev irriteret, fordi der sad et barn bag dig og sparkede på dit flysæde? Og hvad gjorde du i situationen? Deltag i afstemningen herunder og smid en kommentar i feltet i bunden af artiklen.

Se også: Barfodede passagerer og rygere: Her er de rædselsfulde rejsende

139 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere