Flyv frem og tilbage over Antarktis

Et samarbejde mellem Qantas og Antarctica Flight skal sende syv langdistanceflyvninger af sted fra Australien til Antarktis og hjem igen - uden landing

Nu kan australierne snart flyve over Antarktis og hjem igen på en 12-timers flyvetur. Arkivfoto: John Sonntag/NASA
Nu kan australierne snart flyve over Antarktis og hjem igen på en 12-timers flyvetur. Arkivfoto: John Sonntag/NASA

Det australske rejseselskab Antarctica Flights har chartret nogle af Qantas' næsten nye B787 Dreamlinerfly for at komme flyvelystne landsmænd til undsætning.

Se også: SAS-fly slår rekord: Længste flyvetur nogensinde

Fordi udenrigsflyvninger er så godt som lukket land for australierne i disse tider, vil rejseselskabet arrangere syv flyvninger fra fire forskellige australske byer henover Antarktis og hjem til afrejselufthavnen igen. Det skriver Standby.

Det er flyvninger på 12-13 timer, og da flyene ikke lander, før de er tilbage ved startpunktet, regnes det som indenrigsflyvninger.

Se også: Pristjek: Billigst til dit favorit-rejsemål

Fra luften kan man nyde udsigten over Antarktis i B787'eren, der er bygget delvist af kompositmaterialer, der efter sigende skulle gøre flyet lettere og brændstofforbruget mindre, skriver Standby.

Hungrer man efter en langdistanceflyvning, kan man få en billet til economy class for 5400 danske kroner, eller flotte sig på business class for cirka 36.000 danske kroner.

Antarctica Flights lover en miljøkompensation for flyvningerne. Hvordan dette vil forløbe, melder historien imidlertid ikke noget om. 

Se også: All you can fly: Her kan de flyve ubegrænset resten af året

96 kommentarer
Vis kommentarer