Annonce:
Annonce:

Flyver så lavt at badehåndklæderne letter

På en strand på øen Saint Martin i Caribien kan turister næsten røre flyene under start og landing, som du kan se i videoen her. Det er ganske farligt at opholde sig på stranden, mener dansk ekspert

Annonce:
Følg Ferie

At befinde sig lige under et stort passagerfly under take-off er nok ikke det, man normalt forbinder med en afslappende badeferie.

Men det gælder ikke for mange af turisterne på øen Saint Martin i Caribien.

Her befinder den populære badestrand Maho Beach sig nemlig lige for enden af en start- og landingsbane i Princess Juliana International Airport. Og det er lidt af en turistattraktion at komme tæt på de kolossale maskiner, når de starter og lander.

Pilotens største udfordring: Turde du lette fra denne lufthavn?

I videoen øverst kan du se, hvordan et fly letter så få meter over hovederne på folk, at de dukker sig, mens sandet hvirvler op og badehåndklæderne slynges afsted, da flyet tordner forbi.

Annonce:

Kan ende fatalt
Vi har spurgt ekspert i flysikkerhed Hans Christian Stigaard, som er tidligere trafikchef i Københavns Lufthavn, om, hvad han tænker om sikkerheden på den populære badestrand:

- Ufarligt er det bestemt ikke. Turbulens, specielt fra de startende fly hvor motorerne kører for fulde omdrejninger, er voldsom og kan sagtens blæse folk omkuld. Samtidig er hjulene jo ude for både landende og startende fly, og hvis uheldet rigtig er ude, kan en person godt blive ramt, siger han og fortsætter:

- Endelig er starter og landinger jo de mest kritiske faser af en flyvning, så skulle det fatale uheld ske, vil mange personer på stranden blive involveret.

Tager internettet med storm: Er det her verdens smukkeste pilot?

Hans Christian Stigaard undrer sig over, at folk fortsat har lov til at opholde sig på strandområdet i forlængelse af banen. Han mener, at det burde have været afspærret.

- Jeg er flyfan, men at ligge lige her vil nok være et nummer for spændende for mig.

- Det er sikkert spændende at være lige under flyet, men som i så mange andre forhold vil der være kloge folk, der fortæller, hvor tåbeligt det er, den dag der sker et uheld. Så det burde forhindres, inden der sker noget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: