Fødte på fly: Nu er babyen opkaldt efter flyselskabet

Når man føder på et fly, er det vel kun passende at navngive sit barn efter flyselskabet - det var i hvert fald, hvad denne kvinde gjorde

De fleste kommer til verden i sikre omgivelser på et hospital – andre ombord på et fly. Og hvad er så mere passende end at opkalde vidunderet efter flyselskabet? (Foto:Flickr/Yovany Camacho)
De fleste kommer til verden i sikre omgivelser på et hospital – andre ombord på et fly. Og hvad er så mere passende end at opkalde vidunderet efter flyselskabet? (Foto:Flickr/Yovany Camacho)

Tendensen florerer heftigt blandt danske og internationale kendisser.

Nu er det nemlig blevet populært at opkalde sin baby efter landet, stedet eller destinationen, hvor undfangelsen skulle være sket, og det har givet nye verdensborgere med navne som Kenya, Brooklyn og Egypt.

En nybagt mor har nu trumfet navnetendensen. Efter kvinden fik veer og fødte ombord på et fly, har hun opkaldt sin baby efter flyselskabet.

Det er hverken SAS, Ryaniar eller Norweigian, der har lagt navn til den lille dreng, men derimod det australske flyselskab Jetstar. Drengen har derfor fået navnet Saw Jet Star.

Kvinden fik veer, mens hun befandt sig på et fly på vej fra Singapore til Rangoon i Burma. Straks efter landingen fødte hun helt uden komplikationer.

Der var tre læger ombord, som hjalp Saw Jet Star til verden, der ankom til klapsalver fra de øvrige passagerer.

Gravide kvinder i luften
Det sker med jævne mellemrum, at gravide kvinder får veer eller går i fødsel højt over skyerne ombord på et fly. 

Hos de fleste flyselskaber må man som hovedregel flyve indtil fire uger før termin. Er der mellem fire og to uger til termin, er der en tidsbegrænsning på flyveturen på fire timer – men det kan variere fra flyselskab til flyselskab.

Hos Jetstar må kvinder flyve helt indtil terminen, så længe de har en lægeerklæring og flyrejsen varer mindre end fire timer.

Der har tidligere været problemer med asiatiske kvinder, der lyver om deres graviditet, så de kan føde ombord på et fly på vej til USA, så barnet kan få amerikansk statsborgerskab.

Det er dog de færreste flyselskaber, der kan prale af at have en baby opkaldt efter sig.

Her ses kvinden hjælpe barnebarnet med at få ordnet 'fornødenhederne'. (Foto: All Over Press) Ferie Kvinde lod barnebarn tisse på flygulvet  

24 kommentarer
Vis kommentarer