Føler du dig også snydt? Derfor smager øllen dårligere på flyet

Der er en god forklaring, hvis du mener, at den kolde øl på flyet smager anderledes, end den plejer

Følg Ferie

Taskerne er afleveret, du har vandret rundt i lufthavnen, og nu sidder du endelig i flysædet og kan slappe af. Du bestiller en øl, og humøret er i top, når stewardessen serverer den iskolde dåse, men den smager ikke, som den plejer.

Hvis ovenstående lyder som noget, du har prøvet før, så kan du tage den med ro. Det er ikke dig, der er skør eller flyselselskaberne, der snyder med øllen. Der er faktisk en god forklaring på, at ølsmagen i flyet ikke er den samme, som når du nyder en øl i de lidt lavere lufthøjder.

Det skriver CNN.

Omgivelserne i flykabinen har en stor effekt på dine smagssanser. Det er især lufttrykket og fugtigheden i kabinen, der i høj grad ændrer på øllens smag. Det er også disse omgivelser, der gør, at du ofte får forstoppet næse og føler dig tør i munden, når du flyver.

- Miljøet i flyene gør, at du mister mellem 15-30 procent af dine smags- og lugtesanser, forklarer flyekspert Nik Loukas til CNN.

Prag: Danskernes hemmelige rejsetips

Håb forude
Hvis du er meget ølglad og ikke kan fordrage den anderledes øl-smag af din Carlsberg, når du er i de højere lufthøjder, skal du ikke blive helt nedtrykt endnu.

I 2014 begyndte SAS nemlig et samarbejde med det danske øl-bryggeri Mikkeller i håbet om at kunne brygge en øl, der fastholder smagen under flyturen.

- Vi har lavet utallige smagsprøver for at finde ud af, hvilke justeringer der skulle laves, fortæller stifteren af Mikkeler, Borg Bjergsø, som står bag flyøllen 'SAS x Mikkeler'.

- Det tog meget lang tid for os at forstå, hvad der helt præcist sker med øllen i højderne.

Tip! Sådan rejser du helt gratis

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+