For mange? Kinesere vil vrimle til Danmark

Nogle vil mene, der allerede er kinesiske turister nok - men i 2017 kommer der endnu flere

Kinesiske turister foran Den Lille Havfrue. Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto
Kinesiske turister foran Den Lille Havfrue. Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto

Det er ikke tit, at man kan gå forbi en turistattraktion i Danmark uden at støde på et par kinesere med en selfie-stang.

Men der skal åbenbart flere kinesiske turister til Danmark, end der er i forvejen, og derfor har Danmark indgået en aftale med Kina om et dansk-kinesisk turismeår i 2017. Det skriver Take Off.

Målet er, at der skal ske en stigning på mindst 25 procent i antallet af kinesiske overnatninger over de næste to år. Og så skal kinesernes opholdslængde også øges fra halvanden til to dage i 2018.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tror på, at aftalen vil gavne både turismeerhvervet og detailbranchen, fordi kineserne bruger mange penge, når de rejser.

Se også: Skidt udvikling? Verdens største flyselskab dropper underholdningen

- Vi kan se fra andre lande, som har haft turismeår med Kina, at de har oplevet en markant stigning - både i selve turismeåret, men særligt i de følgende år, siger han til Take Off.

Første EU-land med sådan en aftale
Danmark bliver det første land i EU, der har lavet et sådant samarbejde med Kina, og aftalen underskrives officielt i slutningen af februar, når Brian Mikkelsen rejser til Kina for at deltage i en officiel åbningsceremoni for turismeåret. Til ceremonien vil programmet for turismeåret præsenteres.

Hvis alt går efter planen, vil der altså ske en markant stigning af kinesiske turister i Danmark fra i år og fremover, så hvis du allerede er lidt træt af kinesiske turister, så skal du skynde dig at besøge de populære turistattraktioner, før kineserne indtager landet.

Se også: Føler du dig klemt? Derfor bliver flytoiletterne mindre og mindre

78 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere