Forbudt at fiske: Ny lovgivning på vej i ferieparadis

Først blev det ulovligt at ryge på strandene i Thailand, og nu er der endnu flere regler på vej på de populære strande

Thailands farvestrålende fisk skal forblive i havet ud for Koh Tao fra juli. Foto: Flickr/Guyon Moree
Thailands farvestrålende fisk skal forblive i havet ud for Koh Tao fra juli. Foto: Flickr/Guyon Moree

Flere drastiske regler er på vej på nogle af de mest populære strande i ferieparadiset Thailand, der fra 1. februar officielt gjorde det ulovligt at ryge på en række af landets eksotiske sandstrande.

Det skriver Bangkok Post.

Ifølge mediet planlægger den thailandske regering at forbyde fiskeri, fodring af fisk, at kaste anker i koralrevet, bebyggelse på strandene samt at gå på havbunden på en lang række af øerne, som blandt andet inkluderer de populære turistsdestinationer Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

Det siger Jatuporn Burutphat fra 'The Department of Marine og Coastal Resources', som også fortæller mediet, at lovgivningen vil træde i kraft til juli og foreløbig vil fungere i to år.

- Mængden af affald og spildevand på disse øer er så enorm, at det vil blive uudholdeligt i den nærmeste fremtid, og vi bliver nødt til at tænke på fremtiden, siger Jutaporn.

Hvis folk ikke overholder den kommende lovgivning, vil det i værste fald kunne koste dem helt op til et år i fængsel samt en bøde på 100.000 baht (cirka 19.500 kroner).

Hed strandsex fanget på video: Thailandsk politi på jagt efter kåde turister

Lad smøgen være i lommen
Turismen i Thailand står for op mod 20 procent af landets BNP, og antallet af turister er stadig stigende. The Ministry of Tourism and Sports anslår, at hele 37,5 millioner turister vil besøge ferieparadiset i 2018, hvilket er 2,2 millioner flere end i 2017.

Men der følger altså også en del dårligdomme med de mange turister. Især for miljøet i ferieparadiset, der altså så sent som 1. februar indførte rygeforbud på en række af deres populære strande.

Også her lyder straffen i værste fald på 100.000 eller et år i fængsel, hvis man pulser løs på en cigaret i en af solstolene på de eksotiske sandstrande.

Dengang snakkede Ekstra Bladet dog med Michael Schulz, som er leder af SOS Internationals servicekontor i Thailand, som pointerede, at man som dansker ikke behøver at være rædselsslagen for de nye lovgivninger:

- Selvom lovgivningen siger op til 100.000 baht og et år i fængsel, tvivler jeg meget på, at konsekvensen vil blive så ekstrem. Min vurdering er, at det måske bliver et par hundrede eller måske 1000 baht (190 kr., red) i bøde, som bliver ekspederet på stedet, da man gerne vil slippe for at sende turister i retssager.

Rygeforbuddet i Thailand gælder på 20 strande, blandt andet på stranden Patong i den sydlige ø Phuket, på flere strande i Pattaya i øst samt på strande i Hua Hin og Cha Am syd for hovedstaden Bangkok. Det er uvist, hvor mange strande der vil blive ramt af den kommende lovgivning.

Nu falder hammeren i ferieparadis: Rygning kan ende med fængselsstraf