Forlænget weekend – på SKI

Korte skiferier hitter blandt danskerne – det er nemt at tage på tre eller fire dages intensive skiture fra flere danske lufthavne

Korte skiture hitter blandt danskerne. Både som ekstra tur eller som erstatning for den lange, hvis tiden er knap. (Foto: Esben Zøllner Olesen)
Korte skiture hitter blandt danskerne. Både som ekstra tur eller som erstatning for den lange, hvis tiden er knap. (Foto: Esben Zøllner Olesen)
Følg Ferie

Hop på et fly i Billund, Aalborg eller København og flyv til Salzburg, hvorfra er der kun en time i bil eller bus til nogle af Alpernes bedste skisportssteder, intensive skioplevelser og stemningsfyldt afterskiing – det lyder da meget fristende.

Passager tog levende støtte-kalkun med på fly

Og det har det tilsyneladende også været for flere danskere. I denne vintersæson har flere end nogensinde før nemlig valgt at tage en kort skiferie uden for højsæsonen – typisk som supplement til familiens lange skiferie.

– På de korte skiferier udnyttes tiden fuldt ud. Man kan flyve fra Danmark lørdag eftermiddag og være tilbage tirsdag aften efter tre hele dage på ski. Nogle har ikke tid til at rejse en hel uge, andre benytter et par fridage til at tage en kort skiferie – måske sammen med venner eller kolleger som en slags opvarmning inden familieturen, siger salgschef for Højmark Rejser, Majbritt Jensen og tilføjer: 

– Vi har også mange firmagrupper, der kombinerer en skitur og hyggelig østrigsk afterskistemning med et fagligt program med undervisning og andet virksomhedsrelevant.

Til Californien for under 2000 kroner

Særligt østrigske destinationer, som Wagrain, Schladming, Zell am See, Bad Gastein og Saalbach – alle i nærheden af Salzburg og med hundredvis af kilometer pister – er populære, når det kommer til de korte skirejser.  Højmark Rejser alene sender denne sæson 4000 skigæster til netop Østrig.

Og som ekstra bonus råder danske arrangører over egne hoteller, undervisere og skiguider, der tager sig af alt det praktiske, i området. På den måde bliver weekend-smutturen endnu lettere at gå til.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.