Forlystelse udnytter jødisk ikon

En hollandsk forlystelse, der simulerer en tragisk situation i jødiske Anne Franks lejlighed, er blevet genstand for massiv kritik

Hollandske Escape Bunker Valkenswaard er rendt ind i problemer, efter firmaet åbnede deres nye 'escape room' med Anne Frank-tema. (Foto: AP)
Hollandske Escape Bunker Valkenswaard er rendt ind i problemer, efter firmaet åbnede deres nye 'escape room' med Anne Frank-tema. (Foto: AP)

En kontroversiel forlystelse er blevet genstand for heftig debat på de sociale medier. Årsagen er, at stedet er en kopi af jødiske Anne Franks hjem, skriver news.com.au.

Hollandske 'Escape Bunker Valkenswaard' har nemlig lavet et 'escape room', der kopierer lejligheden i Amsterdam, hvor den kendte dagbogsskriver, Anne Frank, og hendes familie gemte sig for nazisterne under Anden Verdenskrig.

Og det er ikke faldet i god jord.

Skal du på ferie, er der en række apps, du bør downloade inden afrejse – de kan nemlig spare dig for en god portion penge. (Foto: Pexels) Ferie 5 apps der gør ferien meget billigere  

Udover den hårde kritik på de sociale medier har Anne Frank Foundation, som står bag Anne Frank Museum, også kritiseret det hollandske firma for mangel på empati.

– At bruge annekset som kulisse for et escape room viser meget lidt empati for de overlevende fra Holocaust. Bunkeren giver et indtryk af, at det er en spændende leg at gemme sig for nazisterne, og at de kloge ikke bliver fanget, lyder det fra fonden til Associated Press.

En lærerig oplevelse
Trods kritikken står operatøren af gåderummet, Thijs Verberne, ved forlystelsen. Han fortæller, at en tur i det omdiskuterede rum skulle være en lærerig oplevelse.

I Vesten tager vi stærkt afstand fra hanekampe. Anderledes forholder det sig i flere asiatiske lande. Billedet her er fra en hanekamp i Filippinerne. (Foto: Adam Cohn/Flickr) Ferie Ulovlig sport skal være trækplaster for turister  

Rummet er bygget i en ægte bunker fra Anden Verdenskrig, og her har besøgende grupper en time til at samarbejde om at finde ledetråde og løse gåder, så de kan slippe væk fra nazisterne i tide.

På hjemmesiden beskriver 'Escape Bunker Valkenswaard' selv, hvordan besøgende må løse svære udfordringer med den konstante trussel om, at tyskerne kan invadere når som helst.

Den meget livagtige robotfugl, Robird, skal holde luftrummet over lufthavne fri for fugleflokke. (Foto: YouTube/ClearFlightSolutions) Ferie Se videoen: Robotfugl skal vogte lufthavn

Hvad tænker du om forlystelsen? Giv din mening til kende i kommentarfeltet.

16 kommentarer
Vis kommentarer