Annonce:
Annonce:

Forskere måber over tilfældigt videnskabeligt fund: Mand fløj 17 timer uden at tisse

Forskerne fandt tilfældigt frem til manden, da de undersøgte effekterne af jetlag

En mand har overrasket en række forskere, efter han fløj 17 timer uden at lade vandet. Foto: Arkiv
En mand har overrasket en række forskere, efter han fløj 17 timer uden at lade vandet. Foto: Arkiv
Annonce:
Følg Ferie

Om han er i besiddelse af en betonblære eller en blære af stål vides ikke, men ikke desto mindre har et spritnyt studie fundet frem til en unangiven flypassager, som kan holde sig meget, meget længe.

Det skriver New Zealand Herald.

Mandens imponerende formåen er blevet opdaget tilfældigt i forbindelse med et igangværende nyt studie, som skal finde frem til, hvordan jetlag påvirker rejsende.

Det var under en flyvetur fra Perth i Australien til London i England med flyselskabet Qantas, at forskerne måbende kunne se, at den omtalte passager ikke rejste sig en eneste gang i løbet af den 17 timer lange rejse.

Ifølge det austraske medie var forskerne så overraskede over mandens minimale behov for vandladning, at de blev nødt til at dobbeltjekke måleudstyret på alle de frivillige deltagere for at sikre sig, at de ikke indsamlede forkert data.

Annonce:

- Vi kunne simpelthen ikke forså, at han bevægede sig så lidt. Han gik 0 skridt undervejs, fortæller en af forskerne bag undersøgelsen, en professor ved navn Stephen Simpson fra University of Sydney.

37-årig mor anholdt: Nyfødt baby fundet død på fly-toilet

For meget bevægelse giver mere jetlag
Studiet er stadigvæk i sine tidlige stadier, men skal løbende udvides, så op mod 1000 frivillige bliver testet på forskellige flyveture.

Udover at måle de frivilliges fysiske aktivitet, og måden de sidder på under flyveturen, skal de frivillige også dokumentere på en iPad, hvordan de har det inden, under og efter flyveturen.

Ifølge Stephen Simpson indikerer resultaterne indtil videre, at de rejsende, der får en god lur, bevæger sig og spiser sundt, har det betragteligt bedre, når de når frem til den endelige destination.

Resultaterne viser dog også, at dem, som forsøger at kæmpe for meget i mod jetlag'en ved at rejse sig op ofte og gå meget rundt på flyet, ofte havde det dårligere og var mere trætte, når flyet landede.

Fly fyldt med norske blikkenslagere måtte vende om: Toilettet gik i stykker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: