Annonce:
Annonce:

Forskning viser: Mad bliver bedre i højderne

Flymad får en smagsmæssig klar fordel, når det tilberedes højere oppe, hvor trykket er lavere

Resultaterne fra Nestlés forskning understreger, at vi bør forvente gode smagsoplevelser på flyveturen (Foto: LWYang/Flickr)
Resultaterne fra Nestlés forskning understreger, at vi bør forvente gode smagsoplevelser på flyveturen (Foto: LWYang/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

Der har tidligere verseret flere diskussioner om, hvorvidt mad smager af mindre, når det serveres i de højere luftlag. I den forbindelse er det også ofte blevet diskuteret om flymad er tamt på grund af de omstændigheder, det serveres under, eller om den til tider tamme smag skyldes, at flymaden bare er tam.

Frygtede midtersæder formerer sig på verdens største fly

Hidtil har der været meget delte meninger på området. Men nu har forskere fra verdens største mad- og drikkevareproducent, Nestlé, imidlertid opdaget at mad, som tilberedes i højderne – hvor trykket er lavere – får en mere intens smag, farve og duft, ligesom tilberedelse højt oppe også potentielt forbedrer ernæringsforholdene i maden.

Annonce:

Forskningen er en del af Nestlés undersøgelse af, hvordan man kan gøre mad sundere i en naturlig proces og uden at tilsætte kunstige tilsætningsstoffer. Undersøgelsen er blevet udført ved at tilberede identiske retter i henholdsvis 3.600 og 833 meters højde og sammenligne dem.

Familie fik pladser med opkast under sæderne

Flyselskaber har ingen undskyldning
Trykket i flykabinen svarer til trykket i ca. 2.500 meters højde. Det vil sige, at trykket er lavere end på landjorden, men højere end i flyets normale omgivelser, som typisk er mellem 9 og 11 km oppe.

Flymaden har ved tilberedning i 2.500 meters højde altså ikke helt samme fordele, som maden fra forskningen, men den skulle altså smage og dufte mere intens, når den sammenlignes med mad tilberedt på landjorden.

Historisk billige billetter til Australien

Flyselskaberne har altså ingen undskyldninger. Vi kan med god samvittighed forvente gourmet og smagsoplevelser, når vi flyver – selvom første skridt på vejen mod det måske er at booke billetten på en anden klasse end monkey-class.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: