Forsøgsdyr og katte-cafeer: Her venter en unik ferieoplevelse

Er du vild med nuttede dyr, kan du score en helt unik ferieoplevelse i Japan

Kaninerne på Okunoshima menes at være afkom af de forsøgskaniner, som japanerne brugte til at teste kemiske våben på under Anden Verdenskrig. (Foto: c_msmt/Flickr)
Kaninerne på Okunoshima menes at være afkom af de forsøgskaniner, som japanerne brugte til at teste kemiske våben på under Anden Verdenskrig. (Foto: c_msmt/Flickr)

Holder du af dyr? Og elsker du at rejse? Jamen, hvorfor så ikke kombinere de to ting? Hvis du synes, det lyder interessant, kan det godt betale sig at skue mod øst og tage en tur til Japan, der uden tvivl er en af de vildeste destinationer for dyreelskere.

Der er muligvis ikke nogen savanne i Japan, og det er da heller ikke de store rovdyr, der er i centrum. Det er derimod de nuttede af slagsen, og uanset om du er til kaniner, katte eller rådyr, så tilbyder Japan den ultimative dyreferie.

Kanin-øen
Har du det med kaniner, som de har det med gulerødder, så er Kanin-øen destinationen for dig.

Okunoshima, som øen hedder, har en broget historie som lokation for en giftig gas-fabrik tilbage i 1920'erne og som test-sted for kemiske våben under Anden Verdenskrig.

I dag er gift, kemiske våben og fabriksproduktion for længst nedlagt – og øen er i stedet blevet hjemsted for flere hundrede kaniner.

De mange kaniner menes at være afkom fra de test-kaniner, der blev brugt som forsøgsdyr under Anden Verdenskrig – en teori som den Japanske regering dog afviser.

Uanset historiens uhyggelige omstændigheder lever øens kaniner i dag helt uden frygt og farer, hvilket gør dem til de mest venlige værter, man kan forestille sig. De vil hellere end gerne kæles med, sidde på dit skød og kravle på dig.

Medbringer du salat og gulerødder til dem, har du en trofast ferie-ven.

Miav for en destination
Japanerne elsker katte. Faktisk elsker de katte så meget, at de hvert år den 22. februar fejrer 'Katte-dag' – og især i Tokyos gader vrimler det med katte-caféer, hvor du kan hygge dig med de søde misser.

En af de mere veludførte af slagsen hedder Temari no Ouchi Cat Cafe, og ligger i Kichijōji-bydelen.

Amsterdam har fået et nyt hotel, der sætter et moderne og teknologisk præg på dit ophold. Med digitale løsninger fra check-in til udcheckning er der intet gammeldags at finde her. (Foto: Cityhub.com) Ferie Europa rykker: Her kan du bo på fremtidens sci-fi hotel

Her kan du, ud over en kop japansk the eller 'cat-accino', også nyde selskabet af de omkring 17 katte, der bor på caféen.

Stedet er naturligvis indrettet på kattenes præmisser med forskellige 'katte-legepladser', der alle ligner noget fra et Disney-eventyr. Kattene er legesyge, så forvent at skulle rulle en garnnøgle eller agere lille mus under et besøg her.

Er du ikke til 'cat-accino', kan du i stedet besøge byen, Tashirojima, der er kendt for at være stedet, hvor der bor seks gange så mange katte som mennesker.

Bambi på glatis
Er du mere til store dyr end små pelsbolde, skal du lade rejsen gå til Nara Deer Park, der ligger fire timer fra Nagano. Her kan du opleve intet mindre end 1.200 fritgående hjorte.

Japanerne tror på myten om, at guden Takemikazuchi ankom til området på en hvid hjort for at være beskytter af stedet. De lokale japanere opfatter derfor dyret som en lokal skat, der beskyttes med lov og ret.

Derfor er antallet af hjorte så stort, og de lever i både skove, ved templerne og hvor der ellers er mad at få fat på. Du kan naturligvis købe 'dyre-kiks' rundt omkring i området – og fordrer du én hjort, så forvent af de øvrige 1.199 kommer løbende for at få en bid med.

Hjortene er i øvrigt vældig kælne, og du kan sagtens klappe dem. Det er noget de sjællandske hjorte kunne lære lidt af, når danskerne valfarter til Dyrehaven for at få et glimt af 'Bambi'.

Danmark kan også være med
Er rejsen til Japan lidt for dyr – så bliv inden for de danske grænser, hvor du sagtens kan få dig nogle gode oplevelser i de danske dyreparker.

Ud over de velkendte zoologiske haver byder Danmark nemlig også på mere specielle dyre-destinationer. På Bornholm kan du besøge Bornholms Sommerfuglepark og i Eskildstrup på Falster finder du en vaskeægte krokodille-zoo.

Drop udlandsrejsen og hold sommerferie ved de danske kyster. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Kyst- og Naturturisme. (Foto Karen Mardahl/Flickr) Ferie Flere danskere skal holde ferie i Danmark

Du kan også besøge Givskud Zoo & Løvepark, hvor du kan opleve Danmarks største løveflok helt tæt på fra egen bil.

Randers Regnskov har et slangetempel, hvis du er til de mere slimede dyr, og ellers kan du jo altid gå på jagt efter de føromtalte rådyr i Dyrehaven nord for København.

1 kommentar
Vis kommentarer