Forsøgte at snige falsk bombe igennem lufthavn

Risikerer nu gigantisk bøde

Det er en dårlig ide at sige ordet 'bombe' i en lufthavn. Det er muligvis en endnu dårligere ide at prøve at snige en falsk bombe igennem sikkerhedskontrollen. I hvert fald hvis man ikke har lyst til at tjekke ind på Hotel Gitterly.

Det måtte et syv mand stort tv-hold sande, da de torsdag blev anholdt for at forsøge at få en falsk bombeanordning igennem Newark Lufthavn i New York. Det skriver den lokale New Jersey netavis nj.com.

Tv-holdet var efter sigende i gang med et program til tv-stationen CNBC og filmede med skjult kamera, mens de gik igennem en sikkerhedskontrol med den falske bombe i håndbaggagen. Snyde-bomben var blandt andet lavet af dele fra en støvsuger og havde ledninger stikkende ud af sig. 

- Gruppen nåede aldrig igennem sikkerhedskontrollen, da personalet opdagede genstanden, som var skjult i en trolley, siger lufthavnens pressechef Lisa Farbstein ifølge nj.com.

Turist anholdt i lufthavnen i Island: Havde for meget tøj på

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så den falske bombe, som tv-holdet havde gemt i tasken, ud. Foto: CBS News
Sådan så den falske bombe, som tv-holdet havde gemt i tasken, ud. Foto: CBS News
 

Står over for kæmpe bøde
Ifølge netavisen Daily News New York gik tv-holdet efter at fange sikkerhedspersonalets reaktion og den panik, der eventuelt ville bryde ud hos medpassagererne, når de opdagede, hvad der foregik.  

Tv-holdet bliver nemlig anklaget for en række forseelser og kan se frem til bøder på op mod 78.000 kroner - for hver enkelt forseelse. HIstorien melder endnu ikke noget om den endelige straf, men det ser dog ikke ud til at blive en fængselsstraf.

Direkte i kachotten: Her er det ulovligt at klappe

Holdet arbejder ifølge nj.com for det hollandske produktionsselskab Endemol Shine Group, som bl.a. står bag kendte tv-programmer som Masterchef og The Biggest Loser.  

- Vi er ved at danne os et overblik over, hvad der skete og er i kontakt med de relevante myndigheder, udtaler en repræsentant for selskabet til onlineavisen.

- Mens denne proces står på, kan vi ikke komme med yderligere kommentarer, men vi undskylder for den forstyrrelse, det har forårsaget.