Forsvundet i mere end 30 år: Strand er dukket op ud af det blå

En irsk strand skyllede væk for 33 år siden. Nu er den nærmest fra den ene dag til den anden dukket op igen

Se drone-video af stranden, der forsvandt for 33 år siden lige her. Video: Sean Molloy

En ordentlig skyller af et tidevand har fået lokale irere til at tabe kæberne af overraskelse, fordi det har fået en strand, der har været forsvundet i 33 år, til at dukke op igen. Det skriver adskillige internationale medier, heriblandt The Guardian.

Stranden, der ligger nær den lille by Dooagh på Achill Island, forsvandt under et slemt stormvejr i 1984, som skyllede al sandet på stranden væk. Da der derfor kun var sten og klipper tilbage, lukkede næsten alle byens hoteller, huse og caféer ned.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så stranden ud i 2015. Foto: Sean Malloy/Achill Island Tourist Office
Sådan så stranden ud i 2015. Foto: Sean Malloy/Achill Island Tourist Office

Et kæmpestort tidevand har dog henover ti dage i april måned genskabt den 300 meter lange strand.

Sean Molley, som er leder af Achills turistbureau, udtaler til avisen, at de lokale er meget glade og begejstrede over at få stranden tilbage.

- Før den forsvandt havde stranden været her så langt tilbage, som man kan huske. Lige indtil i 1984-85, hvor stormene var så store, at de ødelagde stranden, og skyllede den fuldstændig væk. Det var sidste gang, den var her, siger han og fortsætter:

- Pludselig her i april havde vi denne kolde brise henover påske, hvor vinden kom nordfra, så vinden må simpelthen have transporteret sand ind andetsteds fra.

Freie Körperkultur er almindeligt accepteret i Tyskland. Men i den sydtyske by Senden har turister misbrugt ideen om naturisme, hævder lokal politichef. Foto: Colourbox Ferie Nøgenturister flokkes om denne strand: Nu udsteder politiet bikini-pligt

Flere besøgende
Ifølge Alan Gielty, som driver en af de lokale restauranter i den lille by, har den tilbagevendende strand allerede nu haft stor indflydelse på turisterne.

- Vi har en smuk lille by i forvejen, men det er fantastisk at kigge ud og se denne smukke strand i stedet for blot sten. Siden folk har set nyheden om stranden, har vi haft mange besøgende fra midtbyerne.

Ifølge The Guardian er Achill Island en øde, uspoleret halvø i det vestlige Irland. Den mest berømte indbygger var den tyske anti-nazistiske nobelprisvindende forfatter, Heinrich Böll, der boede på øen i 1950'erne og 60'erne.

Hans tidligere sommerhus på øen er blevet omdannet til en lille seværdighed, hvor folk kan komme og hylde ham.

Arnold Schwarzenegger overraskede en flok thailandske turister i Paris i weekenden. Foto: AP Ferie Arnold Schwarzenegger 'photo-bomber' turister foran Eiffeltårnet