Fra fodboldhelt til 'halehelt': EM-vinder hædret på himlen

Den tidligere landstræner og europamester Richard Møller Nielsen skal pryde udsigten i de højere lufthøjder

Richard Møller Nielsen fejrer EM-titlen for 25 år siden. Foto: Ole Buntzen/Polfoto
Richard Møller Nielsen fejrer EM-titlen for 25 år siden. Foto: Ole Buntzen/Polfoto

For 25 år siden gjorde Richard Møller Nielsen og resten af det danske fodboldlandshold det umulige, da de vandt 2-0 i finalen over de daværende verdensmestre fra Tyskland.

Siden da er de alle sammen blevet hyldet og hædret på forskellige vis for deres utrolige præstation ved EM i Sverige i 1992, men nu tager hædringen altså endnu et nøk opad.

På 25-års dagen for finalesejren har flyselskabet Norwegian nemlig besluttet at offentliggøre den tidligere landstræner og europamester Richard Møller Nielsen som flyselskabets nye 'halehelt'.

Det skriver flyselskabet i en pressemeddelse.

Foto: Norwegian
Foto: Norwegian

Richard Møller Nielsens portræt kommer til at pryde haleroret på Norwegians nyeste Boeing 737-800-maskine, og han slutter sig dermed til et fornemt felt af andre danske nationalikoner som H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Dirch Passer, der allerede har plads på Norwegians fly.

- Norwegian er glade for at hædre Richard Møller Nielsen som halehelt for hans fantastiske meritter med det danske fodboldlandshold. EM-eventyret i ’92 står for mange som den største danske sportspræstation nogensinde og flyttede grænserne for, hvad man troede, var muligt for dansk fodbold.

- Det gør Richard Møller Nielsen til en af de allerstørste danske fodboldtrænere igennem tiderne. ’Ricardo’ har længe været en dansk helt. Nu er han også halehelt, siger Norwegians informationschef Daniel Kirchhoff.

Kom tættere på Norwegians 'hale-helte'-fly her.

Sønnike er stolt
Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, er utrolig glad for Norwegians måde at hylde hans far på, der døde som 76-årig i 2014 efter længere tids sygdom.

- Jeg er utrolig taknemmelig og beæret over, at Norwegian har valgt at hylde min far på haleroret af deres nyeste fly. Han er i løbet af de seneste år blevet hædret for sine bedrifter flere steder, og han ville også have været ekstremt stolt over denne flotte gestus.

- Min far oplevede mange forskellige europæiske byer i sin tid som landstræner, og jeg synes, det er fantastisk, at han nu kommer til at flyve rundt i hele Europa igen, siger Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, der selv er tidligere fodboldtræner og nuværende Manchester United Chief Scout.

Flyselskab i modvind: Tilbyder hundeejer kilo-afregning for dødt kæledyr

Richard Møller Nielsen-flyet vil blive indsat i Norwegians europæiske rutenet og vil således kunne ses og flyves med både fra København og fra en af selskabets mange andre destinationer, så hvis du skal ud og rejse i sommerferien, kan det altså være, du får følgeskab af selveste 'Ricardo'.

Richard Møller Nielsen var træner for det danske fodboldlandshold i årene 1990-1996. Hans største præstation som landstræner var, da han førte Danmark til sejr i Europamesterskabet i 1992.

Danske 'halehelte':

Richard Møller Nielsen bliver Norwegians 18. danske halehelt. I forvejen pryder disse danskere allerede halerorene:

Dirch Passer, Jørn Utzon, Asta Nielsen, Karen Blixen, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Georg Brandes, N.F.S. Grundtvig, Knud Rasmussen, Tycho Brahe, Piet Hein, Victor Borge, H.C. Ørsted, Carl Nielsen, Jacob Christian Hansen-Ellehammer, Ludvig Holberg samt Aksel Sandemose.

Brændstof fossede ud af kæmpe hul i flyet: 'Alt ser fint ud'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær