Fra København til New York – i tog!

Rusland afslører planer om en højhastighedsjernbane, som skal forbinde USA og Europa

Chefen for de russiske jernbaner, Vladimir Yakunin, afslører, at Rusland endnu en gang arbejder på at forbinde Europa og USA med tog. Planen blev i denne omgang afsløret på et møde på det russiske videnskabsakademi. Det skriver The Siberian Times.

Se også: Forsøgte at smugle sin kone til Europa i kuffert

Trods en investering af astronomiske dimensioner – flere billioner er blevet nævnt – som projektet vil koste, ser Rusland muligheder i at bygge jernbane på strækningen. Man mener, at investeringen vil komme flerfoldigt tilbage.

Se også: Smidt af fly – på grund af t-shirt

Men nok om økonomi. Det fede for europæere, altså blandt andet os danskere, er, at Ruslands plan ville gøre det muligt for os at hoppe på toget herhjemme og stå af i New York. Måske dog med et par skift på vejen.

Forestil dig at opleve rejsen til USA i tog. Inden du når din destination, vil du af vinduet fra din kupé kunne opleve bl.a. det østeuropæiske lavland og Uralbjergene, den vestsibiriske slette, Alaska og Canadas natur.

Der har dog tidligere floreret lignende planer, og de er som bekendt endnu ikke blevet til noget. Så vent lidt, inden du aflyser din flybilletter og farer mod togstationen.

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere