Franske hoteller truer med at boykotte OL i 2024

Franske hoteller advarer nu om, at de vil stoppe samarbejdet om planlægningen af OL i Frankrig i 2024, efter at Den Olympiske Komité, IOC, har indgået sponsoraftale med Airbnb

Franske hoteller kalder Airbnbs sponsorat med IOC for unfair og truer nu med at stoppe med at deltage i planlægningen af De Olympiske Lege i Paris. Foto: Colourbox
Franske hoteller kalder Airbnbs sponsorat med IOC for unfair og truer nu med at stoppe med at deltage i planlægningen af De Olympiske Lege i Paris. Foto: Colourbox
Følg Ferie

- Hvor er moralen henne? Vi har arbejdet sammen om planlægningen siden begyndelsen af kandidaturet sammen med Paris 2024 komiteen.

Sådan spørger den øverste præsident for UMIH (brancheorganisationen for hoteller i Frankrig, red.), Roland Heguy, efter IOC har indgået en sponsoraftale med Airbnb.

Franske hoteller har længe beskyldt Airbnb for at udnytte det minimale tilsyn med platformen og har lobbyet for, at myndighederne skal slå ned på de korttidsbaserede udlejninger. På trods af kontroverserne har Den Internationale Olympiske Komité (IOC) alligevel valgt at indgå et sponsorat med Airbnb frem til 2028.

Afsløring: Flyselskaber vil hellere spare penge end CO2

Derfor truer de franske hoteller nu med at stoppe med at deltage i planlægningen af De Olympiske Lege 2024, når de afholdes i Paris i 2024. Det skriver France24.

Spiller ikke efter reglerne
- Airbnb spiller ikke efter reglerne, og må derfor diskvalificeres, udtaler GNI, foreningen for uafhængige hoteller, i en udtalelse i forbindelse med en konference i resortbyen Biarritz.

GNI vil klage til IOC's etiske kommission samt til organiseringskomitéen for sommerlegene i 2024 i Paris.

Ny deleplatform vil udkonkurrere 'grådige' Airbnb

- Hotellerne vil suspendere deres deltagelse i organisationen af Legene 2024, siger Laurent Duc, formand for de franske hoteller ved UMIH, til AFP.

- Airbnb afviser allerede at identificerede ejere og adresser, som loven kræver det, så der kan registreres skat, siger han til AFP.

I en udtalelse kalder UMIH og GCN, alliancen for hotelkæder, partnerskabet med Airbnb for 'upassende'.

Kontrakt til 500 millioner dollars
IOC indgik officielt sponsoraftalen med Airbnb sidste mandag. En aftale, som indbringer De Olympiske Lege 500 millioner dollars (næsten 3,4 milliarder kroner) over de næste ni år, hvor kontrakten løber. Airbnb bliver dermed en af hovedsponsorerne til De Olympiske Lege, hvor det første bliver i Tokyo 2020 og det sidste i Los Angeles i 2028.

Lejer tissede i haven: Hængt ud af Airbnb-vært

Ifølge Airbnb har platformen 200.000 udlejningsenheder i de næste fem OL-byer - Tokyo, Beijing, Paris, Milano og Los Angeles. Her er Paris et af deres største markeder med over 60.000 udlejningsenheder. Airbnb håber, at de kan tiltrække flere udlejere i byerne.

Thomas Bach, præsidenten for IOC, har tidligere været under pres, fordi udgifterne til at bygge en OL-by, der kan have så mange gæster boende, er meget høje. Han har derfor udtalt, at han ser sponsoraftalen med Airbnb som en måde, at byerne kan undgå at bygge nye, dyre hoteller og spare dem for mange millioner i byggeomkostninger.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+