Fremtidens flyrejse - så vildt bliver det

I fremtiden ser en flyrejse væsentligt anderledes ud, end den gør i dag

Gennemsigtige fly kan ligesom supersoniske hastigheder, fedmeafgifter og ekstremt billige flybilletter blive fremtiden. (Foto: PR)
Gennemsigtige fly kan ligesom supersoniske hastigheder, fedmeafgifter og ekstremt billige flybilletter blive fremtiden. (Foto: PR)

Prøv lige at forestil dig, at det ikke kun gælder din kuffert, men at du også selv skal en tur på vægten i lufthavnen, inden du går ombord på flyet? Eller at turen i luften foregår i et gennemsigtigt fly? Begge dele kan på sigt blive en realitet. Fremtidens flyrejser bliver nemlig en hel del vildere, end de er i dag.

Se også: Spar penge: Trick til billig ferie

Her er fem bud på, hvordan fremtidens flyrejse kommer til at se ud:

Jorden rundt på få timer
Det amerikanske ingeniørfirma Spike Aerospace regner med at kunne lancere et supersonisk privatfly inden for ti år. Det specielle ved flyet er, at det skal kunne fragte dig fra London til New York på ganske få timer.

Se også: Nøgne demonstranter i oprør på fransk nudistø

Så hvis du tilhører dem, der aldrig har prøvet en tur med et concorde-fly, som kunne flyve med en maksimal hastighed på over dobbelt lydens hastighed, hvilket betød London-New York på tre timer og 30 minutter, så er der her en chance for at komme med et fly, der flyver endnu hurtigere.

Spike Aerospace fortæller, at deres fly muligvis ikke kommer til at have vinduer, fordi de koster både fart og ekstra vægt.

Fedme-afgifter
Flyselskabet Samoa Air blev det første til at lancere en afgift, som er afhængig af din vægt. Og den frække dreng i klassen, Ryanair, overvejer at følge trop og indføre grænser for, hvor mange kilo du må have på sidebenene, hvis du ikke skal betale overvægt.

Se også: Derfor skal du droppe at tage på krydstogt

Deres udspil lyder på maksimum 130 kilo for mænd og 100 kilo for kvinder.

Gennemsigtigt fly
I 2011 fremlagde Airbus deres plan for fremtiden. Den indeholdt bl.a. ambitioner om at lave et gennemsigtigt fly. De transparente vægge i flyet skal kunne slås til og fra med et enkelt tryk på en knap.

Dette futuristiske fly regner Airbus at have klar i år 2050. (Foto: PR)
Dette futuristiske fly regner Airbus at have klar i år 2050. (Foto: PR)

Selve skroget skal bygges af et bionisk materiale, der efterligner knoglestrukturen fra en fugl. Bionik er teknologi inspireret af naturen, og i dette tilfælde er fugles knogler altså inspirationskilden, fordi de på trods af at de er hule, er stærke. Den teknologi gør b.la. flyet lettere.

Stående flyvetur
Ryanair har længe flirtet med tanken om at skifte deres normale sæder ud med en plade, man kan læne sig op af.

Se også: 58.000 toiletter skal lokke flere turister til Kina

Det er endnu ikke blevet gennemført af nogen flyselskaber, men et studie publiceret i The international Journal of Engineering and Technology har vist, at man kan sænke priserne på en flyrejse med hele 44 pct., hvis man lader passagererne stå op under flyveturen. Hvem ved, om det så betyder, at der skal være flere passagerer ombord, end der er nu?

Rejs til New York for 100 kroner
Lige så dårligt det lyder at skulle stå op under en flyvetur, lige så lækkert lyder det, når Ryanair melder ud, at de, med de nye fly, kan flyve mellem Europa og USA fra 10 euro, svarende til ca. 75 kroner, pr. person.

Norwegian sælger allerede billige billetter på tværs af Atlanten, men en billet til New York til under 100 kroner ser vi nok ikke lige foreløbigt.

Se også: Kør selv: Her er det billigst at tage på campingferie

16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere