Fri hash er turist-trækplaster

De amerikanske stater Colorado, Washington og Oregon har oplevet en stigende interesse fra turister, siden de legaliserede hash

Light it up! De tre amerikanske stater, som har legaliseret hash, kan mærke et stigende antal turister på grund af hash. (Foto. Flickr)
Light it up! De tre amerikanske stater, som har legaliseret hash, kan mærke et stigende antal turister på grund af hash. (Foto. Flickr)

I Danmark er lovliggørelse af hash med jævne mellemrum til stor debat. Bl.a. diskuteres muligheden for lovændringer på Christiania i København, hvor hash i forvejen forhandles åbenlyst på den såkaldte Pusher Street.

Læs også: Hash-hotel tilbyder 'healende' cannabis-massage

Uanset om du er for eller imod, tyder noget på, at fri hash tiltrækker turister generelt – både til Christiania herhjemme, men også til de stater i USA, hvor hash i løbet af de seneste år er blevet legaliseret.

Disse stater; Colorado, Washington og Oregon, har nemlig oplevet en stigende interesse fra turister siden lovændringen i forholdt til cannabisbrug, -produktion og -salg  blev en realitet. Det viser en analyse fra hoteleksperten Hotels.com.

I 2014 steg søgninger med check-in i perioden 17.- 20. april i Denver i Colorado således med 73 pct. sammenlignet med samme periode året før. Og det falder sammen med, at Denver i lige præcis i denne periode afholder en række organiserede hash-events og musikfestivaler.

Læs også: Colorado er nyt hot spot for cannabis-turisme

Også Oregon, som har legaliseret hash fra 1. juli i år, mærker en stigende interesse fra turister. Ifølge analysen fra Hotels.com er søgninger steget med 25 pct. på mulige hotelbookinger i de første 90 dage efter den nye lovgivning træder i kraft.

64 kommentarer
Vis kommentarer