Frustrerede passagerer i Billund: Venter i timevis på fly og bagage

Bagagefolkene i Jyllands største lufthavn har haft nedlagt arbejdet, og passagerne venter både på at komme afsted og hente bagage

Sådan så der ud i Billund Lufthavn onsdag formiddag. Privatfoto
Sådan så der ud i Billund Lufthavn onsdag formiddag. Privatfoto

Ved du noget, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Opdateret klokken 13.09: Bagagepersonalet og securitypersonalet i Billund Lufthavn har valgt at genoptage arbejdet.

Et enkelt fly blev sendt på vingerne klokken 12.30. Flyet med kurs mod Amsterdam med planlagt afgang klokken 11.20 kom afsted på trods af formiddagens nedlæggelse af arbejdet blandt bagagepersonale og security.

- Vi ruller nu, skrev Martin Ohlsen klokken 12.30 til Ekstra Bladet.

Ifølge Martin Ohlsen har både det hollandske luftfartsselskab KLM og British Airways valgt at flyve uden bagage, så flere passagerer mangler nu deres kufferter.

- Der er rigtig mange, der kommer til at mangle deres bagage, men beslutningen ifølge kaptajnen var, at det var bedre at få folk afsted end slet ikke, hvilket jo også er rigtigt, skriver Martin Ohlsen til Ekstra Bladet.

Der er dog stadig mange passagerer, der ikke når frem til det planlagte ankomsttidspunkt. Connie Borgen skulle have været i Pisa nu, og kort før klokken 13, fortæller hun, at det ser ud til, at ventetiden er ovre. Nu sidder hun i flyet.

- Ifølge piloten var der til slut tre portører om at laste de ventende fly. De øvrige strejkede, skriver Connie Borgen til Ekstra Bladet fra sit sæde i flyet.

Flyet til Pisa skal efterfølgende retur til Billund, så strejken i den jyske lufthavn betyder også ventetid for passagerne i Italien.

Overenskomststridig nedlæggelse af arbejdet
Klokken 10 onsdag formiddag nedlagde portørerne i Billund Lufthavn deres arbejde. Senere fulgte security-personalet trop. Det betyder, at flere passagerer nu må væbne sig med tålmodighed.

Passagerne taget som gidsler
- Jeg sidder i Billund Lufthavn og venter. Det er en ulovlig strejke, og bagagefolkene har valgt at tage passagerne som gidsler. Hvad bilder de sig ind. Det er helt uacceptabelt og en oldnordisk måde at agere på. Den danske model - Vor Herre Bevares, siger direktør Niels Brix til Ekstra Bladet. Han venter på at komme til London og herfra videre til USA.

- Jeg frygter, jeg ikke når min forbindelse, siger Niels Brix.

Administrerende direktør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, bekræftede onsdag formiddag over for Ekstra Bladet, at flere nægter at fortsætte arbejdet.

- Det drejer sig om, at de er utilfredse med lønforhandlingerne, fortæller han.

Ingen udsigt til kufferter
Det er både rejsende, som skal afsted og landede passagerer, der venter på de strejkende bagagefolk. Flere passagerer, der er landet, har endnu ingen udsigt til at få deres kufferter.

22-årige danske Johs landede kort før klokken 10 med Ryanair fra London, og han og kæresten venter nu på anden time på deres bagage i Billund.

- De blev også bedt om at aflevere deres håndbagage, da de gik ombord, så den har de heller ikke fået, siger Johs' mor, Anne Marie Healing, der står i venteområdet på den anden side og venter på at køre sin søn og hans kæreste til Skive, hvor de skal være i to dage, inden de igen skal retur til England.

- De kan ikke tage med mig nu, for Ryanair har ikke en service med at levere bagagen efterfølgende, forklarer Anne Marie, der er ærgerlig over, at sønnens besøg hos familien i Danmark nu bliver væsentligt kortere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen