Annonce:
Annonce:

Frygter vrede ansatte: Flyselskab hyrer bodyguards før fyringsrunde

En kommende fyringsrunde har fået ledelsen i Sydafrikas største flyselskab til at hyre bodyguards, fordi de frygter for deres sikkerhed

En fyringsrunde er på vej i South African Airways, og det får ledelsen til at frygte for deres sikkerhed. Foto: Montague Smith
En fyringsrunde er på vej i South African Airways, og det får ledelsen til at frygte for deres sikkerhed. Foto: Montague Smith
Annonce:
Følg Ferie

En fyring kan udløse mange forskellige og frustrerende følelser, og det er bestemt ikke alle ansatte, der håndterer de følelser lige godt.

Derfor vurderer ledelsen hos flyselskabet South African Airways åbenbart, at deres medarbejdere er nogle af dem, der ikke vil formå at tage den slags meldinger særlig godt.

I hvert fald har ledelsen i Sydafrikas største flyselskab valgt at hyre bodyguards i forbindelse med en kommende fyringsrunde, fordi de frygter, at de fyrede vil blive så rasende, at de vil miste besindelsen og blive voldelige.

Det skriver CH-Aviation ifølge CheckIN.dk.

Flyselskabets koncernchef, Vuyani Jarana, bekræfter tiltaget over for mediet og fortæller, at beslutningen har været længe undervejs, da ledende medarbejdere i stigende grad er begyndt at modtage trusler på grund af den kommende fyringsrunde.

Annonce:

- Allerede i december sidste år, da vi begyndte at udføre ændringer, modtog nogle af vores ledende medarbejder personlige trusler, siger koncernchefen til CH-Aviation og fortsætter:

- Truslerne blev indberettet til politiet, og jeg fortalte bestyrelsen, at der var en sikkerhedsrisiko. Taget niveauet af tillid i betragning hos South African Airways på daværende tidspunkt følte jeg, at truslerne var et problem, der skulle håndteres af bestyrelsen.

Piloter til Ryanair-chef: 'Du er uden for rækkevidde'

Bodyguards'ene koster millioner
South African Airways har angiveligt brugt 35 millioner afrikanske rand (knap 17 millioner danske kroner) på sikkerhedspersonalet, der skal sikre, at de ledende medarbejdere ikke behøver at frygte for deres ve og vel, når fyringerne skal overleveres.

Det er uvist, hvor mange ansatte i flyselskabet, der kan forvente at blive afskediget i den kommende fyringsrunde, der er en del af en større omstrukturering i South African Airways, men ifølge Reuters vil det dreje sig om mellem 1000 og 1500 medarbejdere.

Omstruktureringen vil angiveligt fordele sig således, at det blandt andet vil dreje sig om fyringen af 300 kabineansatte og 118 cateringarbejdere, og at flyselskabets 700 piloter alle er blevet bedt om at lede efter job i andre flyselskaber. Det er uvist, hvor mange piloter der reelt skal fyres.

Flypræsident reagerer på datters vandkasteri: 'Det er min skyld'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: