Fuld mand dræbt: Nu bliver kontroversielle løbehjul forbudt

Det er ikke kun i Danmark, at de elektriske løbehjul har givet anledning til debat

De elektriske løbehjul har indtaget byer verden over, men nu trækker borgmester i Nashville stikket på el-løbehjulene i byen. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
De elektriske løbehjul har indtaget byer verden over, men nu trækker borgmester i Nashville stikket på el-løbehjulene i byen. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Er de et symbol på moderne mobilitet eller livsfarlige gadgets?

Debatten om de populære elektriske løbehjul, som har indtaget flere danske byer, har efterhånden stået på i noget tid, og faktisk giver løbehjulene udfordringer i hele verden.

I den amerikanske by Nashville har de nu fået nok af el-løbehjulene, hvorfor der nu er blevet indført et forbud mod el-løbehjulene.

El-løbehjul skyld i voldsom villabrand: Sekunder fra tragedie

Forbuddet indføres, efter at en 26-årig amerikaner ved navn Brady Gaulke for nyligt blev dræbt i en ulykke, hvor han på et elektrisk løbehjul kørte sammen med en SUV i byen.

Det fortæller tek.no.

Egen skyld
Byens borgmester, David Briley, oplyser på mediet Twitter, at han har oplyst byens syv operatører af elektriske løbehjul, at de ikke længere vil give tilladelse til transportmidlet i byen.

- Vi har nu set de offentlige sikkerheds- og tilgængelighedsomkostninger, som disse enheder fører med sig, og det er ikke rimeligt for vores beboere, at det skal fortsætte, skriver han i tweetet.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Efterforskningen af dødsulykken viste, at Gaulke havde for høj promille og 'selv var skyld i ulykken'.

Nye regler vil dog tillade, at et eller to firmaer får lov til at vende tilbage til byen med et mindre antal løbehjul.

Herhjemme vil der som en forsøgsordning i København blive sat en grænse på 200 elektriske løbehjul i Indre By og 3.000 i brokvartererne.

Efter massiv ballade: Loft over elektriske løbehjul i bybilledet

--------- SPLIT ELEMENT ---------

De elektriske løbehjul har været involveret i ulykker og uheld flere steder i verden. I København - angiveligt under Distortion i starten af juni - kørte en person på løbehjul over for rødt og ramte en politimotorcykel med udrykning.

Video: Emergency Scandinavia

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+