Fulde og skæve turister i massevis: Så er festen slut i europæisk hovedstad!

Storbyen Amsterdam har fået nok af fulde og skæve turister. Nu sætter politikerne derfor en stopper for det massive antal besøgende i hovedstaden

Fremover skal du højst sandsynligt lade alkoholen blive på land i Amsterdam, for nye regler vil betyde, at der ikke må indtages alkohol på bådturene i byens kanaler. Foto: Peter Dejong/AP
Fremover skal du højst sandsynligt lade alkoholen blive på land i Amsterdam, for nye regler vil betyde, at der ikke må indtages alkohol på bådturene i byens kanaler. Foto: Peter Dejong/AP

Nu er festen snart slut for turister i byen med de hashsælgende caféer, som også er kendt for det famøse Red Light District. Bystyret i Amsterdam har nemlig planer om at iværksætte radikale metoder, som skal sætte en stopper for det enorme antal af turister, der strømmer til den europæiske hovedstad.

Det skriver Reuters.

Dermed går Amsterdam altså i fodsporene på adskillige andre europæiske turistdestinationer, der kæmper med et stigende antal udenlandske besøgende - deriblandt Barcelona, Mallorca og Venedig.

Flere politiske partier har drøftet mulighederne for, hvordan de 'får byen tilbage i balance', hvor de blandt andet kom frem til, at en bandlysning af populære turist-aktiviteter såsom 'øl-cykler' og indtagelsen af alkohol på bådture samt højere turistskatter og skarpere regler for udlejning af ferieboliger gennem blandt andre Airbnb er løsningen.

- De positive sider af turismen såsom højere beskæftigelse og turist-indtægter bliver overskygget af de negative konsekvenser såsom affald og støj, står der i et dokument udarbejdet af de politiske partier, som Reuters har fået en indsigt i.

Også på Gran Canaria kan det kan blive en del dyrere for danskerne at slænge sig på stranden. Fra efteråret har De Kanariske Øer nemlig truet med at indføre turistskat. Foto: All Over Press Ferie På disse feriedestinationer er du ikke velkommen

Fulde og larmende turister i massevis
Byens planer falder i god jord hos flere af byens indbyggere, der har fået nok af de larmende turister, fortæller Bert Nap fra organisationen 'd’Oude Binnenstad':

- Jeg er glad for, at byen endelig træffer de nødvendige foranstaltninger, for indbyggerne har efterspurgt det i meget lang tid. Det, jeg er mest bekymret for, er, om denne løsning er så drastisk, at der vil komme sagsanlæg og politisk modstand, der vil trække det ud, siger Bert Nap til Reuters.

Ifølge Bert Nap har Amsterdam forvandlet sig til en kæmpe turistattraktion, fordi antallet af turister bliver ved med at stige.

Byen med omkring 800.000 indbyggere forventer hele 18 millioner turister i løbet af i år, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til 2016, og ifølge Bert Nap er der store problemer med fulde og skæve turister, der ikke overholder loven, hvilket gør hovedstaden uattraktiv for de lokale, der ikke har lyst til at bo midt i kaosset.

Ifølge det australske medie Traveller vil det nye forslag betyde, at Airbnb vil blive helt forbudt i bestemte områder i byen.

- Vi bliver nødt til at sikre os, at byen er beboelig for alle indbyggerne, siger Yvette Hofman, der er talsmand for det socialistiske parti GroenLinks, og fortsætter:

- Dette er et emne, som virkelig betyder noget for indbyggerne, der har følt sig angrebet af det stigende antal turister, som til dels skyldes Airbnb og ulovlige hoteller. De har brokket sig over, at de ikke længere kender deres naboer og over, at der er kommet en slags (turist)monokultur i centrum. Der skal findes balance, afslutter hun.

Fra april af må turister ikke stirre på sexarbejderne i Amsterdams Red Light District. Foto: Evert Elzinga/AP Ferie Ny lovgivning i Red Light District: Nu må man ikke stirre

64 kommentarer
Vis kommentarer