Fulde turister red på baby-elefant

Phukets Nikki Beach Club er kommet i stormvejr, efter at resortet lod turister ride på en baby-elefant

(Foto fra resortets facebook-side inden det blev fjernet)
(Foto fra resortets facebook-side inden det blev fjernet)

Phukets Nikki Beach Club er kommet i stormvejr, efter at resortet på deres Facebook-profil postede et billede af en turist, der med en fadøl i hånden sidder på ryggen af en baby-elefant.

Egentlig skulle billedet, som bare var et i rækken af billeder med unge elefanter, der servicerer resortets gæster, promovere resortets populære og festlige søndagsbrunch, men sådan gik det altså ikke.

Skal ældre skiløbere have særlige pister, hvor skiløbet går lidt langsommere? (Foto: Quinn Dombrowski/Flickr) Ferie Gyldne pister til det grå guld

Kort efter at billedet var lagt op på Facebook-siden reagerede organisationen Wildlife Friends Foundation of Thailand (WFFT) nemlig på det. Det skriver the Telegraph.

WFFT delte billedet på dets sociale medie-kanaler og tilføjede vrede kommentarer, der også fordømte den opførsel, som resortets gæster udviste på billederne.

Ferie Fra København til New York – i tog!

Resortet reagerede ved at fjerne billedet fra sitet. Og kom senere med en officiel udmelding.

– Elefanter er et højt respekteret dyr og et anerkendt symbol på Thailand. Som en global virksomhed respekterer Nikki Beach alle landets kulturer og traditioner. Vi forsøger at falde i et med den lokale måde at gøre tingene på, og vi havde ingen intentioner om at opføre os respektløst eller fornærme nogen.

Undskyldningen faldt dog ikke i god jord hos alle, og Nikki Beach endte med at komme med en opfølgning:

– Vi vil gerne gøre det klart, at vi ikke nu ejer eller nogensinde vil komme til at eje en elefant. Elefanten på billedet er fra et velrenommeret elefanthus. Vi forstår, at dette har forstyrret mange af vores kunder og dyrefortalere over hele verden, så med øjeblikkelig virkning vil vi holde op med at have elefanter på resortet.

23 kommentarer
Vis kommentarer