Annonce:
Annonce:

Gæster var rystede over Mallorca-hotel: Det var øl, fisse og hornmusik fra morgen til aften

De to hotelgæster mente ikke, at det var til at holde ud at opholde sig på hotellet

Ferieområdet Magaluf er kendt for at være til den festlige side, men det var altså for meget for et kærestepar, der var stærkt utilfredse med deres ferie. Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen
Ferieområdet Magaluf er kendt for at være til den festlige side, men det var altså for meget for et kærestepar, der var stærkt utilfredse med deres ferie. Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen
Annonce:
Følg Ferie

Pakkerejse-Ankenævnet har igen behandlet en sag, hvor turister har været utilfredse med kvaliteten af den rejse, de har købt.

I dette tiltælde er der tale om et kærestepar, der sidste år var en tur i Magaluf på Mallorca.

Kæresteparret mente dog ikke, at rejsen levede op til det, de var blevet lovet, og derfor valgte de at klage til Pakkerejse-Ankenævnet over rejseselskabet TUI (tidligere Star Tour, red.), som havde solgt dem rejsen.

Ferie-klager: Romantisk stemning overdøvet af pik og patter

Grundlæggende var kæresteparret utilfredse med støjniveauet og værelseskvaliteten.

Annonce:

- Denne ferie er blevet brugt til at finde på noget at lave hver eneste dag uden for hotellet, da det ikke har været til at holde ud med stive teenagere. Normalt, når man vælger et hotel 200 m fra stranden med all-inclusive, så er det fordi, man vil bruge en del af tiden der. Dette er dog ret svært, når folk er spritstive fra omkring kl. 10, og deres drikkevarer smager mere af klor end cola, lyder det fra det klagende kærestepar.

- Aftenerne har været det samme, da flere af disse unge er gået på deres værelser, efter baren er lukket kl. 24.00, hvor der så er blevet sat ghettoblastere til at brage derudad frem til cirka kl. 01.30, hvor de først har besluttet sig at gå i byen, lyder det i klagen.

Ferieklage: Hvorfor betale ekstra for balkon når alle værelser har balkon

Øv, der er to senge, og vi er et par
Støj fra stive teenagere var ikke de eneste problemer, som kæresteparret blev ramt af ifølge klagen.

For standarden på hotellet var de heller ikke tilfredse med.

Annonce:

- Vi kommer op på vores værelse, hvor lugten af mug rammer én ret hårdt ved åbning af døren. Der er to separate senge - en smule øv, da vi er et par. Næste problem er, at døren til altan er brudt op, så den ikke kan låses. Dette bliver fikset et par timer efter, vi har været nede i receptionen og påpege problemet - og ikke som de eneste, lyder det i klagen.

- Badeværelsesloftet er malet over for at dække mugpletter, hvilket ses ret tydeligt, da malingen bobler stort set over det hele. Toiletbrættet har vi i en uge måtte 'binde ind' i toiletpapir, for ved første besøg fik man revet huden af, da der er en stor flænge i brættet, som gør, at hver gang man sætter sig på det, så bliver man lige pænt nevet i baglåret, lyder det.

Rasende rejsende forlangte erstatning: Unfair, at de andre fangede flere fisk!

Rejsebureauet TUI erkender i klagesvaret, at hotelstandarden ikke var som lovet, og derfor tilbød de parret en erstatning.

Annonce:

- Da vi godt er klar over, at hotellet ikke har levet op til det forventede, selv om vi informerer om støjgenerne, kan vi kompensere jer med 20 procent af rejsens pris svarende til 2.452 kroner kontant eller et rejsegavekort til Star Tour på 4.000 kroner, som er gyldig i tre år, lyder det i TUIs svar på klagen.

Samtidig understreger de dog også, at hotellet er beregnet til fest og farver.

- Her skal du bo, hvis du er til højt tempo, aktiviteter, klubliv, musik og poolparties. Her er der sjældent stille. Musik, pool-lege og underholdning fylder dagene ved poolkanten. Her starter forfesten tidligt, når Dj'en spiller skøn musik, lyder beskrivelsen af hotelområdet i TUI's udbudsmateriale.

Charterturister raser: Der var ikke nok danskere på hotellet

Englændernes svar på UngRejs
Men den forklaring giver kæresteparret ikke meget for, og derfor mente de heller ikke, at kompensationen var nok. I stedet ville de have økonomisk kompensation på 50 procent af rejsens pris og erstatning på 4.738,23 kr. for yderligere udgifter til forplejning og en udflugt.

Annonce:

- Så står der 'natklubber og barer kan virke meget forstyrrende', men der står desværre ikke, at det er englændernes svar på UngRejs med øl, fisse og hornmusik fra morgen til aften, lyder klagesvaret fra kæresteparret, der heller ikke var begejstrede for servicen.

Magaluf er kendt for at være et feststed. I 2015 blev et par således filmet knaldende midt på gaden:

- Der var intet hyggeligt på hotellet - om noget slet ikke ro i dagstimerne, og vi så os derfor nødsaget til at tage på stranden og på ture for at kunne slappe af og opleve noget andet, end teenagere, der råbte og skreg, eller personale der var tydeligt irriteret over deres arbejde og ikke kendte ordet service.

Dansker på charterferie i Alanya: 'Mafiaboss smed mig ud af hotellet'

Men TUI fastholder, at parret vidste, hvordan hoteller var, på forhånd.

Annonce:

- Som det meget klart fremgår af beskrivelsen, er der tale om et hotel, hvor det 'ungdommelige og festagtige' præger billedet, fremfor indretning, komfort og standard. Klager burde derfor være bekendt med, at der var bestilt et ungdomshotel, idet man som rejsende med TUI er forpligtet til at læse al relevant materiale om rejsen, herunder beskrivelsen af hotellet, skriver de i klagesvaret.

Verdens største: Krydstogtskib tager tre gange flere passagerer end Titanic

Ankenævnets afgørelse
Selv om parret havde adskillige ting, de ikke var tilfredse på deres ferietur til Magaluf, endte Pakkerejseankenævnet i afgørelsen de traf i maj helt at afslå parrets klage.

- Efter en helhedsvurdering finder Ankenævnet, at de kritiserede forhold - selv om de af klageren har været følt generende - ikke har overskredet den tolerancetærskel, en rejsende under de givne omstændigheder må være forberedt på at acceptere, skriver de i afgørelsen.

Annonce:

- Ankenævnet finder endelig, at det af klageren i øvrigt anførte, hverken for så vidt angår de enkelte forhold hver for sig eller samlet, kan anses for en mangel, der kan danne grundlag for erstatning eller kompensation i øvrigt. Da klageren ikke har fået medhold i sin klage, tilbagebetales det indbetalte gebyr på 275 kr. ikke, ligesom bureauet ikke pålægges sagsomkostninger, lyder det.

Hvad siger du? Kan du godt forstå kæresteparrets utilfredshed?

Lam passager tvunget til at kravle ombord på fly

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: