Gavmilde italienere: Bosæt dig og få 189.000 kroner

Italienerne betaler igen ved kasse et, hvis du flytter til regionen Molise, hvor befolkningstallet svinder ind

Bjerbyen Capracotta i Molise er en af de landsbyer, som man kan flytte til. I 2017 havde byen 874 indbyggere.
Bjerbyen Capracotta i Molise er en af de landsbyer, som man kan flytte til. I 2017 havde byen 874 indbyggere.

En underbefolket region i den sydlige del af det centrale Italien, Molise, tilbyder nu tilflyttere 700 euro per måned i tre år for at komme og bo i en af deres landsbyer. Det svarer til 189.000 kroner.

Mange danskere er nok vendt tilbage fra sommerferien i Italien med et ønske om, at den ville vare lidt længere. Det har man så muligheden for nu, og så alligevel ikke helt.

Regner ferien væk? På italiensk ferieø får du pengene tilbage

Der er nemlig et par krav til de nye tilflyttere. Landsbyen, man flytter til i regionen, skal have under 2000 indbyggere, og så skal man åbne en forretning. Så hvis du drømmer om at åbne et pizzeria i pizzaens land, så er det nu, du skal slå til.

- Hvis vi havde tilbudt støtte, så ville det bare være endnu en velgørenhedsgestus, siger Donata Toma, præsidenten i Molise til The Guardian.

- Vi ville gerne gøre noget mere; vi vil have folk til at investere her. Folk må åbne alle slags forretninger. En bager, en kiosk, en restaurant, alt. Vi vil gerne puste liv i vores byer og øge befolkningstallet, siger Donata Toma.

Slagtilbud på italiensk ferieø: Køb et hus for syv kroner


Italien får færre indbyggere
Ifølge Italiens Nationale Institut for Statistik (Istat) er Molise en af de regioner, som har mistet flest indbyggere i Italien. Der bor 305.000 mennesker i Molise i dag - det er 9000 færre end i 2014.

Det er en tendens, der ses over hele Italien.

Fra 2014 - 2018 faldt antallet af italienere, som bor i Italien, med 677.000 mennesker. Der er to faktorer, som gør sig gældende i forhold til årsagerne.

Køb italiensk ferieø fra blot 7,4 millioner kroner

Et fald i fødselstallet og en stigning af unge italienere, som rejser til andre europæiske lande for at søge efter arbejde. Omkring 157.000 mennesker forlod landet i 2018, ifølge Istat.

Italien er den eneste store europæiske økonomi, hvor befolkningstallet forventes at falde yderligere de næste fem år, ifølge FN.

Huse til en euro
Det faldende befolkningstal har fået de italienske myndigheder til at tage nye midler i brug for at komme problemet til livs.

På Sicilien giver man ubeboede huse til flygtninge og sælger også forladte huse til en euro. Man skal dog forpligte sig til at renovere husene.

Hjemmesider skal gøre det nemt: Køb italiensk hus for 1 euro

I Norditalien tilbyder myndighederne 67.500 kroner for at bosætte sig i landsbyen Locana. Men så skal man også have et barn og en indkomst på mindst 45.000 kroner om året.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær