Gede-yoga er et kæmpe hit: Nu åbner nyt 'goatel'

Den mærkværdige form for yoga er åbenbart så stort et hit i den amerikansk stat Oregon, at der er en venteliste med hele 1200 yoga-udøvere, der er ivrige efter at prøve at motionere med geder

Foto: Travel Oregon
Foto: Travel Oregon

Det startede med solhilsener og plankepositioner med en ged på ryggen i Oregon i 2016, hvor gedeyoga for første gang så dagens lys, men nu tager den amerikanske stat altså skridtet videre og åbner verdens første 'goatel'.

Det skriver Travel Oregon i en pressemeddelelse.

Gedeyoga er i løbet af det sidste halvandet års tid blevet så populært i Oregon, at der ifølge CNN er en venteliste med mere end 1200 ivrige 'yoga-ister', og ventelisten bliver angiveligt kun længere og længere for hver dag.

Derfor har Hanson Contry Inn i Corvallis, Oregon, valgt at udvide konceptet således, at (gede)yoga-entusiaster ikke blot kan se frem til en omgang motion med geder, men også en såkaldt 'Goat Happy Hour', hvor 'goatel'-gæster kan lege og tage billeder med gederne samt overnatte på værelser, som er tematiseret efter de forskellige geder på farmen.

Foto: Travel Oregon
Foto: Travel Oregon
 

Gedeyoga er helt konkret et koncept, hvor folk dyrker yoga blandt sociale og legesyge geder, som kravler rundt omrkring og ovenpå folk, mens de befinder sig i besynderlige kropsstillinger.

Svenske Maria Fagerström forkæler blandt andet sine følgere på Instagram med diverse yoga-billeder. Foto: Privat Ferie Svensk yoga-udøvende pilot får internettet til at måbe

Gedeyoga hjælper syge
Den atypiske udvidelse af motionsformen startede tilfældigt på en farm ved navn 'No Regrets' i Willamette Valley-området, hvor ejeren af farmen, Lainey Morse, holdt børnefødselsdag tilbage i 2016.

Til fødselsdagen deltog en yogainstruktør, som afholdte en yogatime mellem gederne, hvilket altså var et kæmpe hit, og derfor har Lainey Morse altså fortsat med gede-yogaen på sin farm.

- Det sjoveste for mig er at se folks ansigter, når en lille ged kommer op til dem, mens de forsøger at lave en yoga-stilling. Det distraherer, men det er en god distraktion, siger Lainey Morse til CNN og fortsætter:

- Det lyder måske åndssvagt, men gedeyoga hjælper faktisk folk. Folk med angst, depression og tidligere kræftramte kommer. Det helbreder dem ikke, men det hjælper dem med at håndtere, hvad end de kæmper med.

Foto: Travel Oregon
Foto: Travel Oregon

Der skal en del smidighed til, hvis man vil rejse jorden rundt én yoga-posering ad gangen. Foto: Privat Ferie Russisk skønhed rejser verden rundt én yoga-posering ad gangen

11 kommentarer
Vis kommentarer