Generer sexarbejdere: Bandlyser rundture i Red Light District

Amsterdam vil forbedre vilkårene for sine prostituerede, og de guidede rundvisninger skræmmer kunderne væk

Red Light District i Amsterdam er berømt og berygtet for sexarbejdere, der viser sig frem i vinduerne for potentielle kunder. Foto: AP
Red Light District i Amsterdam er berømt og berygtet for sexarbejdere, der viser sig frem i vinduerne for potentielle kunder. Foto: AP

Sexarbejdernes mest feterede arbejdsområde i Amsterdam skal ikke længere være en turistdestination.

Sådan lyder det fra de politiske ledere i Hollands hovedstad.

Det skriver New York Times.

Red Light District, med det oprindelige navn 'De Wallen', er både berømt og berygtet for sine store glaspartier, hvor byens prostituerede kan tilbyde deres ydelser under rød belysning.

- Vi forbyder rundture, der tager besøgende langs sexarbejdernes vinduer, ikke kun fordi vi ønsker at forhindre trængsel i Red Light District, men også fordi det ikke er respektfuldt for sexarbejderne, siger Amsterdams underborgmester Udo Kock.

Europæisk hovedstad har fået nok af bræk i gaderne

Forældet
Selvom forbuddet mod rundvisningerne i området først vil begynde den 1. januar næste år, så vil der allerede nu komme restriktioner.

Indtil nu har guidede rundvisninger måtte finde sted indtil klokken 23.00, men fra den 1. april vil det ikke være tilladt efter klokken 19.00.

- Det er forældet at behandle sexarbejdere som en turistattraktion, siger Udo Kock.

Restriktionerne og i sidste ende forbuddet skal forbedre sexarbejdernes arbejdsvilkår og forhindre, at potentielle kunder bliver skræmt væk af de mange turister, der overbeglor vinduerne og dermed transaktionerne.

Over 1000 turister passerer hver uge igennem bydelen, og det generer både de prostituerede samt lokale virksomheder. Hele 80 procent af de adspurgte sexarbejdere hævder, at det har en negativ effekt på deres forretning.

Udover de ovennævnte restriktioner vil byen desuden skære det maksimale antal af turister på rundvisning ned fra 20 til 15, mens turisterne vil blive skattet for deres deltagelse i turen.

Fulde og skæve turister i massevis: Så er festen slut i europæisk hovedstad!

Den dunkle side af Amsterdam

Unikke Amsterdam: Byliv og blinkende lygter i Red Light District