Giga-lufthavn klar: Kan blive verdens største

Søndag lægges sidste hånd på Beijings nye, topmoderne Daxing-lufthavn

Video: AP/CCTV/Animation

Det er muligt, den kinesiske økonomi er ved at være en smule udfordret, men de enorme byggeprojekter fortsætter.

Søndag sluttede byggearbejdet, og til september åbner hovedstadens anden store lufthavn - Beijing Daxing International Airport, der spås en fremtid som verdens største, målt på passagerer, skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge kineserne vil den mere end 1.000.000 kvadratmeter store terminal - kun overgået af Istanbuls nye lufthavn i størrelse - blive gennemstrømmet af op mod 100 mio. passagerer om året, når lufthavnen er fuldt udbygget, skriver Washington Post.

Samfund Nu åbner vanvidslufthavn: Skal smadre verdensrekord

Artiklen fortsætter under billederne ...

Dermed kommer den meget tæt på at overgå verdens på nuværende tidspunkt travleste lufthavn - Hartsfield–Jackson i Atlanta. Her er det årlige passagertal 107 millioner.

Hensigten med lufthavnen, der fra oven kan lede tankerne hen på et futuristisk rumskib, er at aflaste byens nuværende 'Capital International Airport', der hvert år håndterer 101 millioner passagerer, selv om den på ingen måder er bygget til det høje antal. Derfor bliver i omegnen af 400 fly hver dag forsinket i højere eller mindre grad, skriver Finans, der henviser til Washington Post.

Den altdominerende årsag til lufthavnsproblemerne i Beijing er således det stigende antal passagerer, som Kina disse år oplever. Af samme årsag kan kineserne ifølge den internationale brancheorganisation for flyselskaber, International Air Transport Association allerede i 2022 erobre titlen som verdens største luftfartsmarked fra amerikanerne

Daxing-lufthavnen åbner i første omgang med fire landingsbaner, men det er planen med tiden at udvide til seks.

Den enorme tagkonstruktion, der efter hensigten ikke skal forestille et rumskib, men en søstjerne. Foto: Ritzau Scanpix.
Den enorme tagkonstruktion, der efter hensigten ikke skal forestille et rumskib, men en søstjerne. Foto: Ritzau Scanpix.

91 kommentarer
Vis kommentarer