Annonce:
Annonce:

Gigantisk dansk vandland udsat igen-igen

Selvom Høje-Taastrup Kommune skulle have været gået i gang med at bygge verdens femtestørste vandland tilbage i oktober 2017, er de endnu ikke gået i gang

Byggeriet af det gigantiske vandland i Høje Taastrup er endnu ikke gået i gang. Foto: Colourbox
Byggeriet af det gigantiske vandland i Høje Taastrup er endnu ikke gået i gang. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

I første omgang skulle byggeriet af det 2,2 milliarder dyre gigantiske vandland 'Nordic Water Universe' i Høje-Taastrup Kommune være påbegyndt i oktober 2017.

De planer blev dog udskudt til marts 2018, og selvom vi nu sidder i september måned, har Høje-Taastrup Kommune endnu ikke samlet så meget som én enkelt skovl op for at bygge, hvad der skal blive verdens femtestørste vandland.

Efter flere måneders stilhed har Sjællandske Medier dog fået en kommentar af byens borgmester, Michael Ziegler, som fortæller, at han godt kan forstå, at borgerne i kommunen er frustrerede og undrer sig over, at der ikke sker noget på grunden mellem Holbækmotorvejen og Roskildevej i Høje-Taastrup, som skal omdannes til den gigantiske ferieby.

Annonce:

Ifølge borgmesteren ligger problemet i, at kommunen endnu ikke har fået de 84 millioner for grunden, da køberne gerne vil have konverteret nogle af de planlagte ferieboliger til almindelige boliger, hvis projektet nu ikke udvikler sig som forventet.

Gigantprojekt til 2,2 milliarder godkendt: Her er verdens femtestørste vandland på vej

Selvom Michael Ziegler og Høje-Taastrup Kommune ikke direkte afviser muligheden for dette, vil det dog betyde, at udviklerne skal betale flere penge end de 84 millioner, og derfor er det gigantiske millionprojekt sat på pause på ubestemt tid.

- Men det er et stort milliardprojekt, vi har med at gøre, og det tager lang tid at få alt til at gå op. Og vi var nok for optimistiske, da vi meldte de første datoer ud for, hvornår man ville gå i gang, erkender Michael Ziegler over for Sjællandske Medier.

Borgmesteren påpeger dog over for mediet, at han ikke fortryder projektet, som foruden vandlandet og ferieboliger skal bestå af diverse forlystelser, butikker, konferencecenter og et hotel.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Annonce:

Forventes i gang primo 2019
Efter Michael Zieglers kommentarer har folkene bag Nordic Water Universe udsendt en pressemeddelelse, hvor de slår fast, at projektet bliver til noget og er på rette vej.

- Den positive dialog med entreprenørerne forventes at blive erstattet af nogle betingede ABT 18-aftaler inden årets udgang, så det endelige projekteringsarbejde kan påbegyndes primo 2019, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge Sjællandske Medier repræsenteres investorerne af rådgivningsfirmaet Nordic Corporate Finance, som oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer til pressemeddelelsen.

Udviklingen af Nordic Water Universe planlægges opdelt i fem etaper. Det er tidligere meldt ud, at første etape vil omfatte 81.100 kvadratmeter byggeri fordelt på 51.000 kvadratmeter ferieboliger, 12.000 kvadratmeter aquapark, 6000 kvadratmeter forlystelser, butikker, cafeer og restauranter samt 12.000 kvadratmeter hotel- og konferencefaciliteter.

Dansk forlystelsespark igen kåret som Nordens bedste

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: