Gigantisk pariserhjul giver London Eye baghjul

Verdens største pariserhjul er under opførelse

Se det imponerende hjul blive bygget her. Video: Meraas

Stor, større, størst!

London Eye har længe været en yndet turistattraktion for danskere på tur i den britiske hovedstad, men vil man en tur i det ultimative pariserhjul, så skal man flyve lidt længere væk.

Og selvfølgelig er det igen-igen Dubai, der sætter sig på rekorden. Pariserhjulet Ain Dubai er stadig under opførelse - men allerede et imponerende syn, og når det står færdigt, vil det rage hele 210 meter op i luften.

Pariserhjulet New York Wheel, der har været under opførsel længe, og lige nu står bomstille på grund af stridigheder, vil - når det er færdigt rage 192 meter op i luften. Men det vil altså aldrig nå at have titlen som verdens største, så længe de bygger videre i Dubai.

Lige nu er det stadig pariserhjulet High Roller i Las Vegas på 168 meter, der har rekorden, mens London Eye 'kun' måler 135 meter fra fortorv til top.

London kan dog stadig bryste sig af bygningen, The Shard, der har en udsigtsplatform på 72. etage - 244 meter oppe i luften.

Når Ain Dubai er færdigt i 2018, vil det bestå af 9.000 ton stål, og det er mere end Eiffeltårnet. Hjulet vil have en kapacitet på 1400 passagerer i 48 kapsler, og rundturen vil tage 48 minutter.

Ballongyngerne i Tivoli i København måler til sammenligning 18,5 meter.

1 af 3 Foto: Dubai Media Office
2 af 3 Foto: Dubai Media Office
3 af 3 Foto: Dubai Media Office
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen