Glæde i Randers Regnskov: Farlig hugorm har lagt æg

Verdens største hugorm har lagt hele 14 befrugtede æg

Se nærmere på slangerne og de befrugtede æg i denne video. Video: Randers Regnskov

Armene var højt oppe, da dyrepasserne i Randers Regnskov tirsdag mødte ind på job.

I løbet af natten havde en af deres bushmastere, som er verdens største hugorm og Sydamerikas største giftslange, nemlig lagt æg.

Det skriver Randers Regnskov i en pressemeddelelse.

Slangekuldet består af hele 14 befrugtede æg. Ifølge Regnskoven opdrættede den tropiske zoologiske have sidst arten i 2009, og dengang var der mindre end en håndfuld zoologiske haver på verdensplan, der havde opdrættet bushmasteren.

Æggene er nu placeret i en rugemaskine ved knapt 26 grader, hvor de skal være, indtil de begynder at klække om cirka 70 dage. Når de har skiftet ham og er begyndt at spise, vil størstedelen af dem blive udbudt til andre zoologisk haver i ind- og udland, skriver de i pressemeddelelsen.

- Vi ved ikke endnu, hvor mange vi selv beholder. Lige nu har vi kun én han, så det er jo en sårbar situation for os, hvis den gik hen og døde, så jeg forestiller mig, at vi beholder et par stykker, men jeg ved det ikke endnu, siger dyrepasser Kristian Sørensen til Ekstra Bladet.

Regnskovens dyrepasser viser stolt æggene frem. Foto: Randers Regnskov
Regnskovens dyrepasser viser stolt æggene frem. Foto: Randers Regnskov
 

Hammershus mm. bliver en del af den nye, enorme bane. Som optagelserne afslører, har BornPark dog meget arbejde endnu og kun godt en uge til at blive klar til åbning d. 25. maj. (Fotos: BornPark) Ferie - 16. maj. 2017 - kl. 07:17 Se billederne: Nordens største minigolfbane åbner i Danmark

Mindre end 20 procent chance for at overleve
Bushmasteren er Sydamerikas tungeste giftslange, og den kan nå en imponerende længde på hele 3,5 meter, så det er 14 enorme slanger, der vil komme ud af Regnskovens nye æg.

- Vi har lige tilset dem igen her til morgen, og de ser stadig rigtig gode ud og er fint befrugtede, så det er rigtig dejligt, og vi er rigtig glade, siger Kristian Sørensen.

Blandt indianerne i Sydamerika er bushmasteren frygtet på grund af dens aggressive gemyt og store mængde gift.

Slangens enorme størrelse og dens iltre temperament har fået indianerne til at tilskrive den særlige evner, såsom at fedtet fra den kan bruges som salve mod feber og bronkitis, skriver Randers Regnskov.

Ringe overlevelseschancer
På trods af dens aggressivitet og størrelse er bushmasteren en sky slange, som lever i huller under jorden og kommer ofte kun frem for at jage. Derfor kommer slangen sjældent i kontakt med mennesker, hvilket er heldigt, for man har mindre end 20 procent chance for at overleve dens bid.

Legoland i Billund tager nu sine forholdsregler. Foto: Jonathan Bjerg Møller/Polfoto Ferie - 11. maj. 2017 - kl. 16:02 Efter dødsulykke i England: Legoland har lukket populær forlystelse

Ekstra Bladet har lanceret et nyt rejseunivers med ca. 200 rejseguides. Her får du flere hundrede +rejseartikler, som du kan fordybe dig i inden eller under ferien.

Du finder guider til hemmelige afkroge af din feriedestination og får madkendernes bedste råd til budgetvenlige, gastromiske oplevelser. Du finder også Ekstra Bladets egne journalisters kritiske tests af alverdens rejsemål. Læs meget mere her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen