Glem Flyvergrillen: Her kommer flyene helt tæt på

På caribisk ferieø kan man komme i nærkontakt med flyene under afgang og landing. Se flere eksempler herunder

Her ses en yderst sjælden type afgang fra Princess Juliana Airport. Flyet letter nemlig mod vest, og ikke mod øst, som de ellers normalt gør.

I Danmark er mange flyinteresserede glade for en tur på Flyvergrillen, hvor man kan se flyene lette og lande fra Kastrup Lufthavn, disse dage også kendt som CPH Airport.

Udsigten fra den amagerkanske grillbar blegner dog i sammenligning med den man har fra Maho Beach på den lille caribiske ø Saint Martin. Stranden er nemlig nærmeste nabo til Princess Juliana Airport, og ligger faktisk så tæt på landingsbanen, at der kun er et hegn og et smalt stykke vej imellem.

Derfor er stranden også lidt af et tilløbsstykke for flyinteresserede og andre slags turister, som gerne vil helt tæt på støjen og den kraft der slippes fri, når et fly er ved at lette eller lande.

Samfund - 8. jul. 2015 - kl. 08:19 Vanvid: Undviger jagerfly med få meter

Videoen over artiklen viser en yderst sjælden type afgang fra lufthavnen. Her letter flyet nemlig mod vest, og ikke mod øst, som de ellers normalt gør.


Normalt lander flyene ind over Maho Beach som her, hvor landingen ses fra cockpittet.


En afgang plejer at starte ved Maho Beach og gå i østlig retning som her, hvor strandgæsterne bliver blæst væk af flyets jetmotorer.

5 kommentarer
Vis kommentarer