Glem sol og strand: Portugal vil lokke turister med god hygiejne

Portugals nationale turistorganisation har lanceret et nyt hygiejnemærke, der skal genskabe turisternes tillid til landet

For at modtage mærket skal de portugisiske turistmål leve op til særlige rengøringskrav, der mindsker risikoen for smitte med covid-19. Foto: Colourbox
For at modtage mærket skal de portugisiske turistmål leve op til særlige rengøringskrav, der mindsker risikoen for smitte med covid-19. Foto: Colourbox
Følg Ferie

Portvin, sporvogne i smalle gader eller måske en vis fodboldspiller med nr. 7 på ryggen og usædvanligt mange pokaler på kaminhylden. Associationerne kan stikke i mange retninger, når man tænker på Portugal.

Nu vil landets nationale turistorganisation, Turismo de Portugal, imidlertid give verdens turister endnu en ting at huske Portugal for: Renlighed.

Organisationen har lanceret hygiejnemærket 'Clean & Safe', som portugisiske turistmål kan opnå ved at overholde særlige rengøringskrav, der skal mindske risikoen for spredning af covid-19.

Det skriver Standby.dk.

Nu kan du se, om din Airbnb-lejlighed er stemplet som coronasikker

Branchen skal genoprettes
Mærket er ifølge mediet gyldigt et år ad gangen, og Turismo de Portugal vil løbende føre kontrol med, at rengøringskravene bliver fulgt. Håbet er, at mærket kan øge Portugals troværdighed, når turisterne igen begynder at søge mod udlandet.

– Dette initiativ har til formål at tilskynde virksomheder til at gennemgå de minimumsprocedurer, der skal til for at genoprette turistsektoren på nationalt og internationalt niveau og øge tilliden til Portugal som destination, skriver Turismo de Portugal i en pressemeddelelse.

Selv om mærket er søsat som en del af en genåbningsstrategi, så er det endnu uvist, hvornår turisterne igen kan begynde at besøge landets mange turistmål.

Ifølge Standby.dk har Portugal sat flytrafikken til og fra landet på pause under epidemien, der indtil videre har kostet 948 portugisere livet.

Skisportsdestination blev kendt som corona-centrum: Nu vil de feste mindre

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+